Με εντολή Κικίλια διατάχθηκε ΕΔΕ για το Παιδιατρικό Τμήμα στο Νοσοκομείο Σάμου

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε σήμερα στον Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.), εντολή διενέργειας ένορκης διοικητικής εξέτασης, προκειμένου να προσδιοριστούν τυχόν υπάρχουσες ευθύνες σχετικά με την μη κάλυψη με ιατρούς, κατά τον τρέχοντα μήνα, του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου «Άγιος Παντελεήμων».

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Infokids.gr που ανέδειξε το ζήτημα της έλλειψης παιδιάτρου στο Νοσοκομείο Σάμου

Το ζήτημα με την έλλειψη παιδιάτρου στο Νοσοκομείο Σάμου ανέκυψε όταν στις 16 Ιουλίου με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ανακοινώθηκε η μετακίνηση του Διευθυντή Παιδιατρικής του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου Σάμου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου μέχρι να επιστρέψει η παιδίατρος του Νοσοκομείου από την άδεια της.

Ο παιδίατρος που θα αναπλήρωνε το κενό  δεν εμφανίστηκε ποτέ

Ωστόσο, έπειτα από μήνυμα που λάβαμε από αναγνώστρια του Infokidsgr, μας γνωστοποιήθηκε ότι ο παιδίατρος που θα έκανε αναπλήρωση στο Νοσοκομείο Σάμου δεν εμφανίστηκε ποτέ. Κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με  τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, κ. Φάμπιο Τζιαρντίνα  διαπιστώσαμε την αλήθεια των λεγομένων της αναγνώστριας και απογοητευτήκαμε με τη συμπεριφορά του παιδιάτρου που γύρισε την πλάτη στους ασθενείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ.  Τζιαρντίνα είχε δηλώσει στο Infokids.gr αποκλειστικά τα εξής:  

«Παιδίατρος τώρα δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο και δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει», σημείωσε ο ίδιος. «Ο γιατρός από το Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου έχει μετακινηθεί άλλες δύο φορές στο Νοσοκομείο μας, επίσημα, από την Υγειονομική Περιφέρεια Αιγαίου και Πειραιώς, στην οποία υπαγόμαστε, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ να καλύψει τη θέση».

Οι ξαφνικές άδειες του παιδιάτρου

Ο λόγος που δεν εμφανίστηκε στο Νοσοκομείο, όπως μάθαμε από την επικοινωνία μας και με τον κ. Τζιαρντίνα αλλά και με τη γιατρό που καλύπτει το κενό του παιδιάτρου στο Νοσοκομείο, είναι ότι ζήτησε άδεια ανατροφής. Το πιο παράξενο από όλα, πάντως, είναι ότι ο γιατρός δεν ενημέρωσε ποτέ το Νοσοκομείο ή την Περιφέρεια για την απουσία του από το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, ενώ δεν απαντά και στα τηλέφωνα.