Υπ. Παιδείας: Αλλάζει το καθεστώς των σχολικών εκδρομών – Τι θα γίνει τελικά με τη διχρονη προσχολική αγωγή

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εκτός από τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα προτίθεται να αλλάξει και το καθεστώς των σχολικών εκδρομών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η υπουργός κα Νίκη Κεραμέως θα φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο θα δομείται νέο πλαίσιο ώστε τα σχολεία να πραγματοποιούν πιο εύκολα εκδρομές και δράσεις.

Στέλεχος του υπουργείου Παιδείας ανέφερε στο iefimerida.gr ότι «στις προθέσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, είναι να αλλάξει τον θεσμό των εκδρομών προς την κατεύθυνση
της μεγαλύτερης ελευθερίας και αυτονομίας των εκπαιδευτικών
». Οπως εξήγησε η ίδια πηγή, με τον τρόπο αυτό οι εκδρομές και οι δραστηριότητες των σχολείων «θα διοργανώνονται πιο εύκολα και με λιγότερες γραφειοκρατικές διαδικασίες». Για τον λόγο αυτό «έχουν ζητηθεί στοιχεία και προτάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις σχολικές εκδρομές» καταλήγει το στέλεχος του υπουργείου Παιδείας.

Τι θα γίνει τελικά με τη δίχρονη προσχολική αγωγή

Το ζήτημα τελικά με το τι μέλλει γενέσθαι για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής φέρεται να λύνεται κάθως σύμφωνα με όσα σχολίασαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, έχουν ήδη γίνει οι συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να εξεταστεί το τι χρειάζεται για την απρόσκοπτη λειτουργία της.

«Κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να λύσουμε όσο περισσότερα ζητήματα μπορέσουμε, προκειμένου από τον Σεπτέμβριο να λειτουργήσει η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται», ανέφεραν χαρακτηριστικά.