Ο 7χρονος Χρήστος – Ραφαήλ υπηρέτησε για μια ολόκληρη ημέρα στην Ελληνική Αστυνομία (φωτός)

«Θέλω να γίνω αστυνομικός και να πιάσω τους κακούς!».

Αυτή ήταν η ευχή του 7χρονου Χρήστου Ραφαήλ που εκπλήρωσε, πριν λίγες μέρες η Ελληνική Αστυνομία, μετά από αίτημα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Make-A-Wish» (Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλάδος).

Ο 7χρονος Χρήστος Ραφαήλ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Ο 7χρονος φόρεσε τη στολή και το καπέλο του, έζωσε το όπλο του και ξεκίνησε για τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Στην είσοδο του κτιρίου, αντίκρισε παραταγμένους τον Υποστράτηγο, τον Β΄ Βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης και αντιπροσωπεία αστυνομικών. Τον υποδέχτηκαν θερμά και ενθουσιασμένος πέρασε το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου.

Για καλωσόρισμα του παραδόθηκε ένα αναμνηστικό του Σώματος. Στη συνέχεια με μεγάλη χαρά φόρεσε το κράνος του, ανέβηκε σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα της ομάδος Ζήτα, μπήκε σε περιπολικό και φωτογραφήθηκε με τους αστυνομικούς.

Η ξενάγησή του, συνεχίστηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, όπου μίλησε στον ασύρματο δίνοντας τις πρώτες του εντολές. Η επίσκεψη στην Άμεση Δράση ολοκληρώθηκε στο τηλεφωνικό κέντρο, όταν ο μικρός ήρθε σε επαφή με πραγματικά περιστατικά και καταγγελίες πολιτών.

Λιλιπούτειος αστυνομικός εν δράσει

Στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου τον περίμενε το περιπολικό και δυο μηχανές της ομάδας Ζήτα για να ξεκινήσουν την επικίνδυνη αποστολής τους: να συλλάβουν ένα παράνομο δράστη που έκλεψε νωρίτερα μια τσάντα.

Το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, διαβίβασε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στους αστυνομικούς και η καταδίωξη ξεκίνησε.  Με γρήγορες και αποτελεσματικές κινήσεις εντόπισαν το δράστη και ο μικρός μας ήρωας προέβη στη σύλληψή του!

Ο νεαρός αστυνομικός παρασημοφόρηθηκε για τη γενναιότητά που επέδειξε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και επέστρεψε σπίτι του έχοντας στην καρδιά του τη δύναμη και την ελπίδα για να γίνει καλά!