Οι “δικαιολογίες” του συζυγοκτόνου για τους λόγους που έβαλε την 11 μηνών Λυδία δίπλα στη νεκρή Κάρολαιν

Και το όνομα αυτής... Λυδία: Βαφτίστηκε στην Αλόννησο η κόρη της Καρολάιν

Η δολοφονία στα Γλυκά Νερά έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και κάθε μέρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέες πτυχές αυτής της υπόθεσης.

Ο συζυγοκτόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, κρατείται σε ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού μαζί με άλλους κρατουμένους οι οποίοι έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη καθώς είχαν εκφραστεί φόβοι για την σωματική ακεραιότητά του σε περίπτωση που βρισκόταν σε άλλες πιο «σκληρές» πτέρυγες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ επί πέντε ώρες απαντούσε στις καταιγιστικές ερωτήσεις ανακριτή και εισαγγελέα για το πώς σκότωσε τη γυναίκα του Καρολάιν Οι απαντήσεις που έδωσε βρίθουν αντιφάσεων και -κατά πληροφορίες- δεν ήταν πειστικές.

Η κρίσιμη στιγμή της δολοφονίας

Ανακριτής και εισαγγελέας σφυροκόπησαν τον κατηγορούμενο με δεκάδες ερωτήσεις για το δραματικό 5λεπτο της στυγερής δολοφονίας. Τον ρώτησαν ξανά και ξανά αν έκανε κινήσεις να σώσει την Καρολάιν, όταν κάποια στιγμή κατάλαβε ότι οι αντιστάσεις της 20χρονης μειώθηκαν. Η απάντησή του ήταν αρνητική. Δεν έκανε τίποτα και την άφησε αβοήθητη.

Γιατί έβαλε την 11 μηνών Λυδία δίπλα στη νεκρή μαμά της;

Ένα από τα σημεία που στάθηκαν ιδαιτέρως ήταν οι κινήσεις του όσον αφορά το 11 μηνών μωρό τους, τη μικρή Λυδία, που την έβαλε δίπλα στη νεκρή σύζυγό του. Ένα στοιχείο που είχε συγκλονίσει από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση χωρίς τότε να γνωρίζουμε ότι πρόκειται για συζυγοκτονία και δράστης είναι ο 32χρονος σύζυγος που παρουσιαζόταν ως θύμα ληστείας.

«Τοποθέτησα το παιδί στο συγκεκριμένο σημείο όχι γιατί η κίνησή μου θα εξυπηρετούσε σε κάτι το σκηνικό ληστείας αλλά προκειμένου να διασφαλίσω ότι το παιδί θα ήταν ασφαλές μέχρι να έρθει η Αστυνομία.

Το παιδί ήταν εξοικειωμένο να κοιμάται σε εκείνη τη θέση μεταξύ της μητέρας του και του λίκνου καθώς δεν υπήρχε περιθώριο να πέσει από το κρεβάτι ούτε να κινδυνεύσει.

Καταλαβαίνω πόσο άσχημα δείχνει αυτό που έκανα αλλά με το θολωμένο μου μυαλό και λόγω έλλειψης κάθε άλλης επιλογής, θεώρησα πως αυτή θα ήταν η πιο ασφαλής θέση για το παιδί» φέρεται να είπε στην απολογία του σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsbomb.gr.

Το μωρό σκουντούσε τη νεκρή μητέρα του για να την ξυπνήσει…

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη μέρα που γνωστοποιήθηκε η δολοφονία, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής σχολίασε την καθηλωτική φωτογραφία με τον αστυνομικό που είχε στην αγκαλιά του το βρέφος της οικογένειας και αναφέρθηκε εκτενώς  στα όσα του είχε πει συγκλονισμένος ο αστυνομικός που μπήκε πρώτος στο σπίτι και βρήκε το μωρό δίπλα στη νεκρή μητέρα του. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός είπε στον Γιώργο Καλλιακμάνη, ότι βρήκε τον σύζυγος να είναι δεμένος, ενώ το μωρό δεν έκλαιγε, καθόταν δίπλα στη νεκρή του μητέρα και τη σκουντούσε.