Οι γονείς αντιδρούν: “Πληρώνουμε από πρώτο χέρι την τηλεκπαίδευση – Όχι Webex, έχουμε Πανελ. Σχολικό Δίκτυο”

Η επίμαχη σύμβαση που υπέγραψε το Υπουργείο Παιδείας για την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Webex  έχει πυροδοτήσει μια άνευ προηγουμένου κόντρα με την αντιπολίτευση αλλά έχει προκαλέσει και θύελλα αντιδράσεων σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από πλευράς Υπουργείου  “Η σύμβαση με τη CISCO από τον Μάρτιο 2020 μέχρι τον Ιανουάριο 2021 προβλέπει “δωρεάν παραχώρηση της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων WEBEX” και εν συνεχεία κάθε χρόνο, το Δημόσιο θα πληρώνει 2.156.000 ευρώ για τη χρήση της πλατφόρμας.

Μάλιστα όπως τονίζεται από το Υπουργείο “ Προφανώς δεν μπορούσε να είναι για πάντα δωρεάν η χρήση της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. Kαι αυτονοήτως έπρεπε να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας να αξιοποιούν ψηφιακά εργαλεία και για την τηλεκπαίδευση αλλά και για κάθε άλλη χρήση συναφή με την εκπαίδευση όπως συνεδριάσεις και τηλεδιασκέψεις. Αντί να δαπανηθούν νέα κονδύλια του Ελληνικού Δημοσίου, μετά τη λήξη της δωρεάν σύμβασης, αξιοποιήθηκαν υφιστάμενες άδειες, χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον επιβάρυνση για το Δημόσιο.”

Δείτε τη σύμβαση με την CISCO για την τηλεκπαίδευση

Mπορείτε να δείτε αναλυτικά τη συμφωνία Υπουργείου Παιδείας και CISCO για την πλατφόρμα Webex, την  Πράξη Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και την Απόφαση της Κοινωνίας της Πληροφορίας πατώντας εδώ 

Κόλαφος οι γονείς για την σύμβαση για την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) στρέφεται εναντίον του Υπουργείου Παιδείας για την σύμβαση με την CISCO αναφέροντας μεταξύ άλλων “Τα 2 εκ. ευρώ που δαπανά το ελληνικό κράτος σε ιδιωτική εταιρεία για την τηλεκπαίδευση θα μπορούσαν να δαπανηθούν για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για προσλήψεις εκπαιδευτικών, για ολόπλευρη υλικοτεχνική στήριξη των σχολείων.

Σήμερα υπάρχουν υποδομές, τεχνογνωσία και επιστημονικό προσωπικό ώστε να διαμορφωθεί υποδομή για δημόσια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης που θα σχετίζεται με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Εδώ και χρόνια οι γονείς, ως φορολογούμενοι πολίτες δεν έχουμε δει ουσιαστικά να επιστρέφει ούτε 1 ευρώ για να στηριχτεί η μορφωτική διαδικασία των παιδιών μας, με ή χωρίς πανδημία. Πάει πολύ ακόμα και τα προσωπικά μεταδεδομένα των παιδιών μας να είναι σε συλλογή – κατοχή – επεξεργασία για εμπορική αξιοποίηση από την Cisco με τις “ευλογίες” τους ΥΠΑΙΘ.  Ως εδώ. Αρκετά πληρώνουμε όλα αυτά τα χρόνια εμείς οι γονείς για τη μόρφωση των παιδιών μας λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης της Παιδείας.”