Οι γονείς ξεσπούν: “Κλείνουμε ένα χρόνο πανδημίας με σχολεία που ανοιγοκλείνουν. Φτάνει πια, πάρτε μέτρα να μην ξανακλείσουν!”

Η φετινή σχολική χρονιά είναι πρωτόγνωρη καθώς οι συνθήκες που έχει επιβάλλει στη καθημερινότητα η πανδημία του κορωνοϊού έχουν οδηγήσει την εκπαιδευτική διαδικασία να κινείται σε δύο ταχύτητες καθώς πολλά σχολεία συνεχίζουν τη δια ζώσης λειτουργία την ίδια στιγμή που άλλα ακολουθούν εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν τα σχολεία ειδικής αγωγής, τα οποία συνεχίζουν απερίσπαστα τη δια ζώσης λειτουργία.

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής με αφορμή την αυριανή συμπλήρωση ενός έτους από το πρώτο πανελλαδικό λουκέτο σε όλα τα σχολεία λόγω της πανδημίας και το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί μια αποτελεσματική λύση ώστε να σχολεία να μην παρασύρονται σε ένα διαρκές “άνοιξε κλείσε” και οι μαθητές να μην αποσυντονίζονται από την εναλλαγή τηλεκπαίδευσης και δια ζώσης διδασκαλίας  εξέδωσε μια ανακοίνωση – κόλαφο μέσω της οποίας ζητά τόσο από την κυβέρνηση όσο και το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις ώστε να μην συνεχιστεί από το αλαλούμ που είναι εις βάρος των μαθητών.

Η ανακοίνωση ξέσπασμα των γονιών για τα όσα συμβαίνουν με το “άνοιξε κλείσε” των σχολείων

Σε αυτόν τον χρόνο, είδαμε την κυβέρνηση:

Να ανοιγοκλείνει τα σχολεία μας,χωρίς κανένα επιπρόσθετο μέτρο περιορισμού της μετάδοσης του ιού.

Να απορρίπτει το ένα μετά το άλλο,όλα τα μέτρα που πρότεινε σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να λειτουργούν με ασφάλεια τα σχολεία (μείωση μαθητών ανά τμήμα, επαρκές και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές).

Να λοιδορεί αρχικά το μαθητικό κίνημα που ξέσπασε με την αρχή της σχολικής χρονιάς και κατόπιν, να προσπαθεί να το καταστείλει βίαια, χρησιμοποιώντας ακόμα και χημικά σε 15χρονα παιδιά.

Να φέρνει 3 (τρία) αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια,αυξάνοντας (αντί να μειώσει) τον αριθμό των παιδιών ανά τμήμα στα δημοτικά και διατηρώντας τον ήδη αυξημένο στα γυμνάσια και λύκεια, προωθώντας την παιδική εργασία από τα 15, αλλάζοντας

μέσα στην χρονιά τους όρους διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων.
Να μην δίνει ούτε ένα ευρώγια την αγορά εξοπλισμού τηλεκπαίδευσης τόσο σε μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικούς, την ίδια στιγμή που ζητά να μπαίνουν απουσίες στο μάθημα.

Φτάνει πια, πάρτε μέτρα να μην ξανακλείσουν τα σχολεία

Ως Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής, λέμε: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ!

Δεν ανεχόμαστε πλέον την κοροϊδία της ατομικής ευθύνης από μία κυβέρνηση που αποποιείται κάθε ευθύνης για την λειτουργία σε καιρό πανδημίας του ζωτικού χώρου των παιδιών μας, όπως είναι το σχολείο και που το μόνο μέτρο που γνωρίζει για την αντιμετώπισή της είναι το κλείσιμο όταν πληθαίνουν τα κρούσματα! Ενώνουμε την φωνή μας με εκπαιδευτικούς και μαθητές, ζητάμε εδώ και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση, να ανοίξει τα σχολεία με όλα τα μέτρα που έχουμε ζητήσει.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων της Αττικής να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, την Τετάρτη 10 Μάρτη, στη 1:00 μ.μ. στα Προπύλαια.