Οι μαθητές αυτού του δημόσιου σχολείου θα φορέσουν τις ζωγραφιστές μάσκες που επιμελήθηκε ο Συλ. Γονέων

Η σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα και οι μαθητές θα επιστρέψουν μετά την ανάπαυλα των καλοκαιρινών διακοπών στα θρανία και να προσαρμοστούν σε μια εντελώς διαφορετική σχολική πραγματικότητα απ’ ό,τι συνήθως καθώς πρέπει να φοράνε υποχρεωτικά μάσκα στις τάξεις και τους εσωτερικούς χώρους του σχολείου, και να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας και αποφυγής συγχρωτισμού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα θέλοντας να κάνει την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο ευχάριστη και συνάμα να τους επισημάνει πόσο σημαντικό είναι να φοράνε τη μάσκα τους, ώστε να προστατευτούν τόσο τα ίδια όσο και η οικογένειά τους από την διασπορά του ιού, πήρε την απόφαση αφενός να προμηθευτεί μονόχρωμες υφασμάτινες μάσκες για όλους τους μαθητές αφετέρου να τους δώσουν μια καλλιτεχνική πινελιά ζωγραφίζοντάς τες σε συνεργασία με την εικαστικό που έκανε μαθήματα στις δραστηριότητες που επιμελείται ο Σύλλογος.

Η πρωτοβουλία πρωτότυπη, η αγάπη για τα παιδιά αδιαμφισβήτητη, το μεράκι περίσσιο οπότε το αποτέλεσμα δεν υπήρχε περίπτωση να μην εισπράξει το χειροκρότημα και να είναι άκρως εντυπωσιακό.

Η εικαστικός Ειρήνη Φέζου έδωσε τον καλύτερο της εαυτό και έτσι σήμερα τα παιδιά μπαίνοντας στο σχολείο εκτός από την υφασμάτινη μάσκα της ΚΕΔΕ, θα λάβουν και μια υφασμάτινη μάσκα με εικαστικές αναφορές, δωράκι από καρδιάς από το Σύλλογο Γονέων.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο Infokids.gr  εκπρόσωπος του Συλλόγου ΓονέωνΗ τέχνη πάει παντού και το πιο καλλιτεχνικό σχολείο του Βύρωνα δεν θα μπορούσε να έχει απλές μάσκες. Ξεκινάμε λοιπόν με χρώμα και χαμόγελα αυτήν την τόσο διαφορετική σχολική χρόνια ! Kandinsky , Klee , Miro , Picasso , Calder., Μοndrian, Britto, Βασιλείου και Φασιανός, θα βρουν τη δική τους ξεχωριστή  θέση στα όμορφα προσωπάκια των παιδιών μας, που φοράνε τις μάσκες που θα τους μοιράσουμε“.

Οι πολύχρωμες εικαστικές υφασμάτινες μάσκες που επιμελήθηκε ο Σύλλογος Γονέων και θα φοράνε εφεξής οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους Συλλόγους που θα θελήσουν να συμβάλλουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο στο να δουν οι μαθητές τη μάσκα και τη χρήση της με μια ματιά πιο φιλική.

Σίγουρα πολλά παιδιά θα είναι φοβισμένα δεδομένου ότι θα έχουν αγχωθεί με τις οδηγίες για το πώς θα πρέπει να τη φοράνε σωστά και να την αφαιρούν.

Όμως αυτές οι όμορφες χειροποίητες μάσκες του Συλλόγου Γονέων του σχολείου με τις ζωγραφιές που παραπέμπουν σε πίνακες ζωγραφικής σπουδαίων καλλιτεχνών είναι παράλληλα και ένας έξυπνος τρόπος να μετατρέψουν την εικόνα της μάσκας σε κάτι διασκεδαστικό και ευχάριστο που δεν δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα στα παιδιά.

Η ενθάρρυνση και η θετική σκέψη που κρύβεται πίσω από την πρωτοβουλία αυτή θα δείξει στα παιδιά ότι η μάσκα είναι ένα πολύτιμο μέσο προστασίας και πρέπει να τη συνηθίσουν και να μην νιώθουν άρνηση, τρόμο ή άγχος φορώντας την.

Δείτε φωτογραφίες από τις υφασμάτινες μάσκες που έφτιαξε ο Σύλλογος Γονέων