Οι βάσεις μιας επιτυχημένης σχολικής πορείας ξεκινούν από την επιλογή του κατάλληλου Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου

Το παιδί σας μεγάλωσε και πλησιάζει ο καιρός που θα κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, αφομοιώνοντας και κάνοντας πράξη τα όσα διδάχθηκε από σας στα πλαίσια της διαπαιδαγώγησης που του κάνετε εντός της οικογένειας.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό απο το να ξέρουν οι γονείς ότι ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο που θα φοιτούν τα παιδιά τους είναι το ιδανικό εκπαιδευτικό περιβάλλον εντός του οποίου θα περνούν όμορφα και εποικοδομητικά τον χρόνο τους, θα περιτριγυρίζονται από ανθρώπους που είναι άρτια εκπαιδευμένοι και αγαπούν το επάγγελμά τους και θα αποκομίζουν καθημερινά μια σειρά από γνώσεις, ερεθίσματα και δεξιότητες που θα κάνουν το ταξίδι της μάθησης, μια συναρπαστική εμπειρία!

Είναι καθοριστικός, όμως, ο τρόπος με τον οποίο θα προσφερθούν στο παιδί όλα αυτά τα πολύτιμα ερεθίσματα.  Μόνο όταν το παιδί βρίσκεται σε ένα περιβάλλον όπου εισπράττει καθημερινά, την αγάπη, τη φροντίδα και την ασφάλεια μπορεί να αναπτυχθεί ομαλά, να αποκτήσει γνώσεις, να “ανθίσει” ως μαθητής αλλά και ως προσωπικότητα.

Το ταξίδι της μάθησης γίνεται πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό από ποτέ

Τα εκπαιδευτήρια Φραγκή – «Λακωνική Σχολή», έχοντας χρόνια πείρα στην εκπαίδευση και την παιδαγωγική προσέγγιση, προσφέρουν στα παιδιά από μικρή ηλικία τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με βαθιές γνώσεις, εμπειρίες σημαντικές για την ανάπτυξή τους και – κυρίως – με ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη, κατανόηση και… πολύ χρώμα.

Ο λιλιπούτειος μαθητης έρχεται σε επαφή με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενός σύγχρονου Νηπιαγωγείου που δομείται στην ύπαρξη δραστηριοτήτων που  εμπνέονται από τις ανάγκες και το επίπεδο ανάπτυξης των παιδιών, δίνοντάς του την ευκαιρία να ανακαλύψει τον κόσμο και να διευρύνει τους ορίζοντες του. Επιπλέον, καλλιεργεί τη φαντασία του και τη μετατρέπει σε δημιουργική σκέψη με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των παιδαγωγών.

Η εκπαίδευση του μέλλοντος ξεκινά σήμερα

Το πρόγραμμά της Σχολής βασίζεται στη διαθεματική προσέγγιση της κάθε ενότητας. Οι κατευθύνσεις για όλες τις ηλικίες (τμήματα 3, 4 και 5 ετών) είναι κοινές (με τον βαθμό δυσκολίας να κλιμακώνεται προοδευτικά).

Οι δραστηριότητες του ημερήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος, που αναρτώνται στην εκπαιδευτική διαδικτυακή πλατφόρμα, είναι διαμορφωμένες έτσι, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στο κάθε παιδάκι να διευρύνει τα ατομικά του ενδιαφέροντα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμπλουτίζεται και υποστηρίζεται με τη χρήση Διαδραστικών πινάκων, ελκυστικού ηλεκτρονικού υλικού μάθησης και ποιοτικού έντυπου εκπαιδευτικού υλικού σε μορφή βιβλίων και φυλλαδίων, ενώ τηρείται κι ένας ατομικός φάκελος εργασίας (portfolio), ξεχωριστά για κάθε παιδί.

Ακολουθώντας το όραμα που συνδυάζει εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση, έρχεται σε επαφή με μια σειρά διαδραστικών μαθημάτων που του ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στον κόσμο της γνώσης περιλαμβάνοντας τα μαθήματα:

Γλώσσα

Μέσα από ποικίλες επικοινωνιακές δραστηριότητες, τα παιδιά ενθαρρύνονται ν’ ακούνε, ν’ αφηγούνται, να ερμηνεύουν και να επεξηγούν καταστάσεις, αναπτύσσοντας στοιχειώδη επιχειρηματολογία, ενώ εξοικειώνονται με βασικές συμβάσεις ανάγνωσης του αλφαβητικού συστήματος γραφής και μαθαίνουν να κατανοούν τη διήγηση και τη σημασία που έχει η γραφή στην επικοινωνία, μέσα από συνεχείς ασκήσεις.

Μαθηματικά

Μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, εποπτικό υλικό, και τις κατάλληλες διδακτικές παρεμβάσεις, δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να προβληματιστούν και να ερμηνεύσουν ποικίλες καταστάσεις, να οικοδομήσουν σταδιακά την έννοια των αριθμών, να «εκτελέσουν» απλές μαθηματικές πράξεις και να κατανοήσουν χωροχρονικές έννοιες.

Μελέτη Περιβάλλοντος

Το μάθημα, που συχνά πραγματοποιείται στο εργαστήρι φυσικών επιστημών, δίνει στα παιδάκια την ευκαιρία να αντιλαμβάνονται την αλληλεπίδραση του περιβάλλοντος με τον άνθρωπο.

Πληροφορική

Οι μικροί μαθητές έρχονται σε επαφή με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και με εκπαιδευτικό λογισμικό κατάλληλο για την ηλικία τους, ώστε να ταυτίσουν τον Η/Υ ως μηχανή που βοηθάει τον άνθρωπο στην εργασία του.

Εικαστικά

Τα μικρά παιδιά οφείλουν πάνω απ’ όλα να παίζουν μαθαίνοντας. Μέσω της διαθεματικής προσέγγισης και των θεματικών ενοτήτων, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εκφράζονται, να διασκεδάζουν και να πειραματίζονται.

Θεατρική – Μουσικοκινητική Αγωγή

Φυσική Αγωγή/ Κολύμβηση

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι  ότι τα παιδιά έχουν μόνο να κερδίσουν ασκώντας νου και σώμα, η Λακωνική Σχολή διαθέτει σύγχρονες αθλητικές υποδομές, κλειστό θερμαινόμενο κολυμβητήριο, γήπεδο μπάσκετ και ειδικούς εξοπλισμούς, ώστε οι λιλιπούτειοι μαθητές να έχουν πρόσβαση σε πλήθος εμπειρίες και να έρθουν σ’ επαφή με διάφορα αθλήματα.

Μουσική

Τα παιδιά  μαθαίνουν τραγούδια ανάλογα με την εποχή, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Η καθηγήτρια της μουσικής αξιοποιεί τα ειδικά λογισμικά στον διαδραστικό πίνακα, οργανώνοντας μουσικά παιχνίδια και παρουσιάζοντας τα είδη των μουσικών οργάνων.

Αγγλικά

Η εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας γίνεται από νωρίς μέσα από απλές και άκρως διασκεδαστικές δραστηριότητες, με ευχάριστο διαθεματικό τρόπο και με την υποστήριξη των νέων τεχνολογιών.

Εκπαιδευτικές, Πολιτιστικές, Βιωματικές Δράσεις & Επισκέψεις

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πολιτιστική καλλιέργεια των παιδιών και στην απόκτηση ενός πλούσιου γνωστικού υπόβαθρου  μέσα από την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, εκπαιδευτικών επισκέψεων σε Μουσεία, περιβαλλοντικούς και επαγγελματικούς χώρους. Μέσω όλων αυτών των επισκέψεων οι μαθητές αποκτούν ένα πλούσιο γνωστικό υπόβαθρο που θα τους επιτρέψει να αφομοιώσουν δημιουργικά τις γνώσεις που αποκτούν, αλλά και να τις αξιοποιούν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Δραστηριότητες Μετάβασης

Για τα νηπιακά τμήματα, το σχολείο έχει καθιερώσει τις καινοτόμες Δραστηριότητες μετάβασης, που ξεκινούν πριν τα Χριστούγεννα και ολοκληρώνονται με τη λήξη του σχολικού έτους, σε συνεργασία με την Α’ Δημοτικού.

Σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων είναι να εξοικειώσουν τους μαθητές του Νηπιαγωγείου με το περιβάλλον του Δημοτικού σχολείου, γεφυρώνοντας ομαλά το πιο ελεύθερο και ευέλικτο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου με το πιο συστηματικά δομημένο περιβάλλον του δημοτικού σχολείου.

Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά ξεκίνησαν!

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2021/2022 ήδη έχουν αρχίσει. Για οποιαδήποτε πληροφορία και επικοινωνία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την «Λακωνική σχολή» – Εκπαιδευτήρια Φραγκή ή να προγραμματίσετε μια επίσκεψη και να γνωρίσετε από κοντά τις νέες  εγκαταστάσεις.

«Λακωνική σχολή» – Εκπαιδευτήρια Φραγκή

Β. Μοσκόβη 6 –  Λεβιδίου 32 , Κολωνός

210 51.29.959 – 210 51.55.895