Η φετινή Μις Γερμανία είναι μία εργαζόμενη μαμά 33 ετών! – Αλλάζουν, λοιπόν, τα καλλιστεία;

Μια πανέμορφη μητέρα δύο παιδιών, ηλικίας 33 ετών, στέφθηκε πριν από 2 ημέρες νικήτρια των φετινών καλλιστεία στη Γερμανία, σε ένα σόου που έλαβε χώρα χωρίς την παρουσία κοινού (λόγω περιοριστικών μέτρων για την πανδημία) και υπό τον τίτλο «Δίνοντας δύναμη σε αυθεντικές γυναίκες».

Η όμορφη Άνια Κάλενμπαχ έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και μαζί με τον σύντροφό της διαθέτουν επιχειρήσεις με μοτοσιλέτες. Άρχισε να ασχολείται με το μόντελινγκ στα 27 της, όπως είπε, στόχος της συμμετοχής της στα καλλιστεία είναι να ενθαρρύνει τις γυναίκες «να κάνουν ό,τι τις κάνει να νιώθουν όμορφα, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, την εμφάνισή τους ή τι λένε άλλοι γι’ αυτές».

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η περσινή νικήτρια των γερμανικών καλλιστείων, από την οποία η Κάλενμπαχ παρέλαβε το στέμμα, ήταν μία επίσης «καθημερινή» γυναίκα και μαμά, 35 ετών!

Αυτή, λοιπόν, είναι η δεύτερη χρονιά που τα καλλιστεία στη Γερμανία αποδεικνύουν πως προσπαθούν να αλλάξουν προσανατολισμό, δίνοντας έμφαση περισσότερο στην προσωπικότητα των γυναικών και όχι την εμφάνισή τους, έπειτα από επικρίσεις που έχουν δεχθεί περί αντικειμενικοποίησης των γυναικών. Οι διαγωνιζόμενες, λοιπόν, αντί να κρίνονται κυρίως για την ομορφιά τους καλούνται πλέον να αποδείξουν την αξία τους ανάλογα με το πόσο καλά παρουσιάζουν τα μηνύματά τους.