Το 5o Δημοτικό Σχ. Ηρακλείου με τα επιδαπέδια παιχνίδια και τις φωτεινές τοιχογραφίες είναι ένα στολίδι της εκπαίδευσης

Ένα από τα ωραιότερα Δημοτικά Σχολεία που θα συναντήσει κανείς στην Κρήτη είναι το 5ο Δημοτικό Ηρακλείου που χάρη στο δραστήριο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων έχει μεταμορφωθεί το τελευταίο διάστημα σε ένα αξιοζήλευτο σχολείο.

Το τελευταίο ενάμιση χρόνο, γονείς και μαθητές έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να αναδιαμορφώσουν την όψη του σχολείου και να του δώσουν τη ζωντάνια, το χρώμα και την φαντασία που λείπει από τα γκρίζα άχαρα σχολικά κτίρια που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

Το κτίριο πήρε νέα πνοή μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων εξωραϊσμού τόσο της πρόσοψης όπου πλέον δεσπόζουν πολύχρωμες τοιχογραφίες όσο και του προαυλίου που έχει γίνει η απόλυτη γωνιά ψυχαγωγίας των μαθητών στα διαλείμματα χάρη στα επιδαπέδια παιχνίδια που σχεδιάστηκαν.

Η αισθητική αναβάθμιση εντυπωσίασε τους μαθητές και δημιούργησε μια ζεστή ατμόσφαιρα που τους προ(σ)καλεί να μην χάνουν την ευκαιρία να δώσουν το παρών στο σχολείο τόσο για να μορφωθούν όσο και για να παίξουν με τους συμμαθητές τους. Τα οφέλη της αλλαγής είχαν άμεσο θετικό αντίκτυπο στους μαθητές που απολαμβάνουν να περνούν καθημερινά την πόρτα ενός σχολείου βελτιωμένου, πιο όμορφου και πιο φωτεινού.

Ο επιδαπέδιος παιχνιδόκοσμος πόλος έλξης για τους μαθητές

Τα παιχνίδια άσκησης, δημιουργικότητας και συνεργασίας που σχεδιάστηκαν στην αυλή είναι το σημείο συνάντησης και ψυχαγωγίας των μαθητών όλων των τάξεων και δεν βλέπουν την ώρα να χτυπήσει το κουδούνι ώστε να βρεθούν στο προαύλιο και να παίξουν μεταξύ τους.

Όπως τονίζουν και οι γονείς η προσπάθεια αναβάθμισης του σχολείου είναι συλλογική, έγινε με πολύ μεράκι, κέφι και δημιουργική διάθεση και η ζωγραφισμένη χαρά στα πρόσωπα των παιδιών καθημερινά είναι η καλύτερη ανταμοιβή.

Η αυλή και η πρόσοψη του σχολείου δείχνουν πιο όμορφες,  ενώ ταυτόχρονα δίνεται το ερέθισμα στα παιδιά να παίξουν και να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί περίτρανη απόδειξη πως με συνεργασία και εθελοντικές ενέργειες όλοι μαζί μπορούμε να κατορθώσουμε σπουδαία πράγματα, παρά τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου που μέσω αυτής της πρωτοβουλίας  που  “έστειλε” ισχυρά μηνύματα στους μαθητές, όπως αυτό του “σπόρου” του εθελοντισμού, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μίας μελλοντικής νοοτροπίας συλλογικής ευθύνης.