Οικογένεια στον Βόλο άνοιξε την αγκαλιά της και υιοθέτησε δυο παιδιά ΑμεΑ

Η καλή είδηση της ημέρας μας έρχεται από το Βόλο όπου στο πλαίσιο της καθιερωμένης κοπής της πίτας του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας βραβεύτηκε μια μητέρα που  “άνοιξε” την αγκαλιά της και υιοθέτησε μαζί με το σύζυγό της δυο παιδιά ΑμεΑ ηλικίας 9 και 3 μηνών, που τα μεγαλώνει μαζί με τα βιολογικά της παιδιά, διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του e-thessalia.gr.

Μια μαμά παράδειγμα προς μίμηση

Η πρόεδρος Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας κ. Ράνια Καρανικόλα πήρε το λόγο και δήλωσε «είμαστε περήφανοι επίσης, διότι μία μητέρα, μέλος του φορέα μας, έχοντας δύο δικά της παιδιά τυπικής ανάπτυξης, υιοθέτησε με αναδοχή μακράς διαρκείας δύο παιδιά με αναπηρία. Μιλάμε για περίσσεια αγάπης».

Η κ. Ματούλα Νάνου, φιλόλογος Ειδικής Αγωγής και μητέρα 4 παιδιών, του Θωμά, εργοθεραπευτή, του Μιχάλη, τελειόφοιτου Πληροφορικής, του Φανούρη, 10 ετών, και της Μαρίας, 5 ετών, με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά να είναι βιολογικά και τα δύο μικρότερα ανάδοχα με τον θεσμό της μακροχρόνιας αναδοχής, τόνισε ότι «τα παιδιά με αναπηρία χρειάζονται μία σειρά από παρεμβάσεις, πέρα από την αγάπη, που είναι απαραίτητη, ταξίδια, θεραπείες. Δεν μπορούν να εξελιχθούν σε έναν ιδρυματικό χώρο. Μια οικογένεια μπορεί να τα στηρίξει».

Η κ. Ματούλα Νάνου και ο σύζυγός της κ. Αποστόλης Ζήσης, μαθηματικός, έχουν τον Φανούρη κοντά τους από 9 μηνών και τη Μαρία από 3 μηνών, «με τα δύο παιδιά να έχουν δυσκολίες, ο Φανούρης με 59% αναπηρία, ενώ η Μαρία είναι σε καλύτερη κατάσταση».

“Όλα τα παιδιά δικαιούνται μια οικογένεια”

«Όλα τα παιδιά δικαιούνται να έχουν μία οικογένεια. Τα παιδιά με αναπηρία πρέπει να έχουν οπωσδήποτε οικογένεια. Αφορμή ήταν ο Φανούρης. Όταν τον πρωτοείδα ήταν σχεδόν ετοιμοθάνατος, οπότε δεν το πολυσκέφτηκα. Ήταν μία παρόρμηση, μία έκρηξη αγάπης».

«Συνοδοιπόρος και βοηθός είναι ο σύζυγός μου. Χωρίς εκείνον δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα» συμπλήρωσε.

Ανοίξτε την αγκαλιά σας, υιοθετήστε ένα παιδί και η αγάπη του θα σας αποζημιώσει

«Όσοι έχουν αγάπη ας ανοίξουν τις αγκαλιές τους στα παιδιά αυτά και θα αποζημιωθούν. Αυτά τα παιδιά είναι άγγελοι. Πέρα από τις δυσκολίες υπάρχουν και πολύ καλές στιγμές. Ευχαριστώ και τα παιδιά μου.» τόνισε.

Πηγή: e-thessalia.gr