Οικογενειακή απόδραση στη «Γαϊδουροχώρα» με βιωματικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους!

Λίγο έξω από το Κορωπί, σε ένα κτήμα 5,5 στρεμμάτων, έχει οργανωθεί ένα πάρκο ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και γνωριμίας με το γαϊδουράκι, η Γαϊδουροχώρα. Σε μια εποχή όπου αυτό το ζώο τείνει να εκλείψει από την ελληνική επαρχία, λόγω της αντικατάστασής του από μηχανοκίνητα μέσα, οι υπεύθυνοι του εγχειρήματος αυτού θέλησαν να δώσουν μια ευκαιρία σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά, να έρθουν κοντά του και γνωρίζοντας τον απίθανα κοινωνικό, τρυφερό, προστατευτικό και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του, να του δώσουν έναν καινούργιο ρόλο στη σύγχρονη καθημερινότητα.

Έτσι, από υποζύγιο-ζώο εργασίας να γίνει σύντροφος σε άλλες δράσεις, όπως περίπατοι στη φύση (donkey trekking) και χαλαρές αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και συνεργάτης σε θεραπευτικές διαδικασίες (asinotherapy). Λόγω του πολύ ήπιου χαρακτήρα του, των ήρεμων αντιδράσεων του και του μεγέθους του που δεν τρομάζει αλλά απαιτεί σεβασμό, είναι ίσως το ιδανικό ζώο για να μυηθεί κάποιος στον κόσμο των ζώων!

γαϊδουράκια

Η Γαϊδουροχώρα για να το πετύχει αυτό διατηρεί στις εγκαταστάσεις της 9 γαϊδουράκια, πολύ καλά εκπαιδευμένα, που είναι πρόθυμα να αποκαλύψουν το μεγαλείο της ψυχής τους και να προκαλέσουν τον επισκέπτη να ασχοληθεί μαζί τους, να συμμετάσχει στην καθημερινή τους φροντίδα, να πάρει μέρος στην εκπαίδευσή τους (που δεν τελειώνει ποτέ) ή να γίνει οδηγός τους σε μικρούς ή μεγαλύτερους περίπατους.

Το να συνεργάζεσαι με ένα ζώο τέτοιου μεγέθους, χωρίς άσκηση πίεσης, βίας ή απειλών, αλλά με εργαλεία μόνο το σεβασμό, την υπευθυνότητα και την εμπιστοσύνη, προσφέρει μια μοναδική αίσθηση επιτυχίας. Ειδικά σε μικρές ηλικίες, αυτό τονώνει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση και επειδή απαιτεί συγκέντρωση και διάθεση συνεργασίας, συμβάλλει στην ανάπτυξη αυτών των αξιών. Τα οφέλη είναι πολλαπλά και δεν απαριθμούνται.

ξύλινο σπίτι

Ο ΧΩΡΟΣ

Στο πάρκο υπάρχουν υποδομές για υπαίθρια πικ-νικ και χαλάρωση ανάμεσα στα δέντρα, η λιμνούλα με τις πάπιες, αλλά και το κοτέτσι, το σχολείο, ο αχυρώνας, οι στάβλοι των γαϊδουριών, το εκθετήριο παλαιών και συγχρονων εργαλείων, το γυμναστήριο των ζώων και άλλα πολλά!

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

• Ο χώρος είναι επισκέψιμος από ιδιώτες κάθε ηλικίας (τις Κυριακές)
• Κατόπιν συνεννόησης μπορεί να φιλοξενήσει παιδικά πάρτι ή άλλες εκδηλώσεις (τα Σάββατα)
• Οργανώνονται περιπατητικές εξορμήσεις (donkey trekking) στην ευρύτερη γύρω περιοχή (τα Σαββατοκύριακα)
• Δεκτές οργανωμένες ομάδες (σχολεία, ιδρύματα) για εκπαιδευτικά προγράμματα (τις καθημερινές)
• Επισκέψεις με κάποια από τα γαϊδουράκια σε εκείνους που δεν μπορούν να μετακινηθούν

παιδιά παίζουν με γαϊδουράκι

Επίσης, το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδουράκι μεριμνά για ζώα που λόγω εγκατάλειψης ή κακοποίησης χρήζουν προσωρινής φιλοξενίας και εύρεσης νέου σπιτιού. Επιπλέον, λειτουργεί συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα τέτοιο ζώο ή θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους. Το δίκτυο ειδικευμένων επιστημόνων που έχει και η συνεργασία του με ελληνικούς και ξένους οργανισμούς του δίνει τη δυνατότητα για υπεύθυνη και έγκυρη υποστήριξη.

Η Γαϊδουροχώρα
3,5 χλμ. από το Κορωπί προς τον Υμηττό,
θέση Μπουρμπουτσάνα
(μεταξύ των οδών Αγ. Γεωργίου & Μακεδονίας)
Τηλ: 6944 616160
E-mail: donkeysland@gmail.com
www.gaidourohora.gr