Όλα τα νεότερα για την 27χρονη Δώρα που έμεινε εγκεφαλικά νεκρή αμέσως μετά το τοκετό – Μάχη για να ζήσει

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση της 27χρονης Δώρας που έφερε στον κόσμο στις 18 Μαΐου ένα υγιέστατο αγοράκι και λίγη ώρα αργότερα αντί να κρατά το μωρό της στην αγκαλιά της βρέθηκε στην εντατική, όπου παραμένει μέχρι σήμερα δίνοντας μάχη για τη ζωή της , ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Πώς ο τοκετός εξελίχθηκε σε εφιάλτης

Η 27χρονη πήγε στις 18 Μαΐου στο Νοσοκομείο, για να υποβληθεί στην εξέταση για τον covid 19, στην οποία υποβάλλονται όλες οι ετοιμόγεννες λόγω της περίσταση αυτής, καθώς και στις προγεννητικές εξετάσεις. Όμως ενημέρωσαν τον σύζυγό της ότι πρέπει να γίνει ο τοκετός την ίδια μέρα. Γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, 3.400 γραμμάρια, αλλά ενώ ο γιατρός τους είπε αρχικά ότι είναι καλά στην υγεία της, μετά τους είπε ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ότι έχει διασωληνωθεί, και ότι εισήχθη στην εντατική. Και από την ημέρα εκείνη μέχρι σήμερα για έντεκα μέρες, η 27χρονη παλεύει να κρατηθεί στη ζωή, και πριν δύο μέρες δυστυχώς, η οικογένεια ενημερώθηκε ότι έχει νεκρώσει ο εγκέφαλός της, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και το μόνο στο οποίο έχουν να προσμένουν οι οικείοι της είναι ένα θαύμα.

«Η κατάσταση της υγείας της είναι δυστυχώς μη αναστρέψιμη. Μακάρι να γίνουμε μάρτυρες ενός θαύματος»

Πρόκειται για μια “περίεργη” υπόθεση καθώς δεν έχει διευκρινιστεί από πλευράς Νοσοκομείου τι ακριβώς συνέβη και η 27χρονη σήμερα χαροπαλεύει. Χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε  στην εκπομπή «ΕΡΤικά… Εριστικά» της ΕΡΤ Πύργου η ποινικολόγος Ιωάννα Παναγοπούλου που έχει αναλάβει την υπόθεση, τόνισε ότι κανείς δεν έχει πει στην οικογένεια πώς ο τοκετός εξελίχθηκε σε εφιάλτη.

«Είναι από τις πιο θλιβερές περιπτώσεις. Βλέπεις πως η ζωή μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου μπορεί να μετατρέψει την ευτυχία σε δυστυχία. Αλλάζει άρδην η ζωή και εξελίσσεται τραγικά. Είναι πολύ κρίσιμες αυτές οι ώρες. Μίλησα με την οικογένεια και σήμερα το πρωί και είμαι διαρκώς σε επικοινωνία μαζί τους. Είναι κρίσιμες οι ώρες και οι στιγμές για να πούμε περισσότερα πράγματα. Η κατάσταση της υγείας της είναι δυστυχώς μη αναστρέψιμη. Μακάρι να γίνουμε μάρτυρες ενός θαύματος».

«Εάν η οικογένεια είχε μία συγκεκριμένη απάντηση για το τι συνέβη στο κορίτσι, πιστέψτε με ότι εγώ θα ήμουν περιττή αυτή τη στιγμή και δε θα μιλούσαμε για αυτή την υπόθεση. Η οικογένεια πραγματικά έχει πολλά ερωτηματικά σχετικά με την κατάσταση της υγείας της Δώρας και μέχρι στιγμής το νοσοκομείο δεν έχει δώσει κάποια επίσημη εκδοχή. Και σκεφτείτε ότι αυτό το κορίτσι βρίσκεται διασωληνωμένο περισσότερες από 10 μέρες. Όφειλαν στην οικογένεια έστω να έχουν δώσει μία συγκεκριμένη απάντηση».

Πρέπει να βρεθεί τι έφταιξε

Ακολούθως,  η κα Παναγοπούλου επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Την υπόθεση αυτή δεν τη διερευνώ εγώ. Εγώ είμαι ο δίαυλος για να την ερευνήσει η δικαιοσύνη. Σα νομικός σύμβουλος της οικογένειας, σα συνήγορος, είμαι ο άνθρωπος που θα φέρω την οικογένειά σε επαφή με τη δικαιοσύνη, που θα διερευνήσει την υπόθεση και θα δει πραγματικά την αλήθεια, να δει τι έφταιξε. Πώς αυτό το κορίτσι μπήκε όρθιο και υγιέστατο, σήμερα χαροπαλεύει στο κρεβάτι της εντατικής. Από κει και έπειτα το τι συνέβη κανείς μας δεν το ξέρει αυτή τη στιγμή και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να το πούμε».

Η κα. Παναγοπούλου έδωσε έμφαση και στην εμπιστοσύνη που έδειξε η 27χρονη σε Δημόσιο Νοσοκομείο για να γεννήσει, παρά το γεγονός ότι είχε όλη την οικονομική δυνατότητα να πάει σε ιδιώτη. Ειδικότερα σημείωσε: «Αλλά θέλω να σας σημειώσω σχετικά με αυτό που είπατε για το δημόσιο σύστημα υγείας, ξέρετε ότι είναι πολύ τιμητικό ένα νεαρό ζευγάρι ενώ έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει σε ένα ιδιωτικό μαιευτήριο, επέλεξε να φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Και ξέρετε γιατί έγινε αυτό; Γιατί πραγματικά μέσα στην περίοδο του κορωνοϊού, μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, αυτή η νεαρή κοπέλα εμπιστεύτηκε και τονώθηκε η πίστη της απέναντι στο σύστημα υγείας που σαφέστατα είναι πολύ ισχυρό πλέον, αλλά δυστυχώς η υπόθεση της Δώρας είναι μία υπόθεση με άσχημη εξέλιξη».

Kατεπείγουσα έρευνα για τις συνθήκες που οδήγησαν την 27χρονη στην εντατική

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο διοικητής της 6 ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης για την υπόθεση της 27χρονης. Ο διοικητής ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες, περιστάσεις, αιτίες και τυχόν λάθη και παραλείψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού.

Πηγή: Patrisnews.gr