Όλοι μιλούν σήμερα για το πώς κατάφερε αυτή η μαμά 4 παιδιών να χάσει 52 κιλά!

Οι περισσότερες γυναίκες, όταν βιώνουν «απανωτές» εγκυμοσύνες, αναπόφευκτα συσσωρεύουν βάρος, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο να χάσουν μετά.

Έτσι και η 34χρονη Mandi Jane Wilson, μητέρα τεσσάρων παιδιών, η οποία πήρε συνολικά 52 κιλά, αφού έφερε στον κόσμο τα 4 παιδιά της, ενώ και το σώμα άλλαξε εντελώς. Και βέβαια, με 4 παιδιά πού χρόνος για δίαιτα και γυμναστική.

Κι όμως, αφού απέκτησε το 4ο παιδί της, το 2015, αποφάσισε πως δεν πάει άλλο και κατάφερε έναν πραγματικό άθλο: Ξεκίνησε το πρόγραμμα γυμναστικής BBG (Bikini Body Guide) και μέσα σε ενάμιση περίπου χρόνο έχασε 52 ολόκληρα κιλά!

Μάλιστα, χάρη σε αυτό το πρόγραμμα, όχι μόνο περιόρισε τις θερμίδες που λάμβανε, ώστε να μην υπερβαίνουν τις 1500 ημερησίως, αλλά και χάρη στη γυμναστική είδε εντυπωσιακά αποτελέσματα και στο σώμα της.

Όπως η ίδια εξηγεί, πριν αρχίσει το πρόγραμμα ΒBG, έκανε 3 με 5 φορές την εβδομάδα ελλειπτικό μηχάνημα για 15 λεπτά. Όσο η φυσική της κατάσταση βελτιωνόταν, αυξανόταν και ο χρόνος πάνω στο ελλειπτικό, φτάνοντας ακόμα και τα 40 λεπτά. Η μεγάλη αλλαγή ήρθε, όμως, με το BBG.

Τι είναι το πρόγραμμα BBG ή Bikini Body Guide

Tο συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής έχει κερδίσει εκατομμύρια υποστηρικτές ανά τον κόσμο. Δημιουργός του είναι η πασίγνωστη fitness influencer Kayla Itsines, ο οποία μάλιστα είναι ελληνικής καταγωγής.

Το πρόγραμμα αυτό βασίζεται σε έντονες 28λεπτες προπονήσεις, 3 μέρες την εβδομάδα, γυμνάζοντας διαφορετικά μέρη του σώματος όπως χέρια, κοιλιακούς, πόδια, εστιάζοντας κάθε φορά σε μία διαφορετική ομάδα μυών. Πρόκειται για ένα θεαματικά αποτελεσματικό πρόγραμμα που αν συνδυαστεί με ισορροπημένη διατροφή φέρνει ταχύτατα αποτελέσματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την «δημιουργό» του, μπορεί να πραγματοποιηθεί και στο σπίτι, παρακολουθώντας τα βίντεο της Kayla Itsines.

Όπως η ίδια λέει: «Η νοοτροπία σου είναι τα πάντα και προκειμένου να καταφέρεις να ακολουθείς μια ρουτίνα άσκησης, πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι. Μερικές φορές δεν έχουμε διάθεση. Δεν θέλουμε να γυμναστούμε και δεν μπορούμε να βρούμε τον απαραίτητο ενθουσιασμό. Το μυστικό είναι να αντιμετωπίσεις την άσκηση σαν μέρος της καθημερινότητάς σου και να σου γίνει συνήθεια. Δεν θέλεις κάθε φορά να λουστείς, αλλά ξέρεις ότι πρέπει να το κάνεις. Όταν δεν έχεις διάθεση, μην ψάχνεις για δικαιολογίες. Απλά κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις. μόλις θα ξεκινήσεις, οι ενδορφίνες θα αρχίσουν να σε κατακλύζουν και πριν το καταλάβεις θα έχεις τελειώσει τη γυμναστική σου και να νιώθεις τόσο υπερήφανη για τον εαυτό σου».

Μάθετε περισσότερα για το BBG εδώ.