Όταν κάθε δευτερόλεπτο μετράει: Αστυνομικός βούτηξε σε λίμνη για να σώσει αυτιστικό παιδί

Τη σωτήρια διάσωση ενός 4χρονου αγοριού που λίγο έλειψε να πνιγεί σε λίμνη στην πόλη Τοπέκα του Κάνσας, κατέγραψε η ενσωματωμένη κάμερα στη στολή του αστυνομικού-διασώστη. Ο αστυνομικός Aaron Bulmer περιπολούσε για να εντοπίσει υπόπτους για διαρρήξεις, όταν ξαφνικά είδε το παιδί να περπατάει προς τη λίμνη και στη συνέχεια να εξαφανίζεται μέσα στο νερό.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει τη γενναία προσπάθεια που κατέβαλε ο αστυνομικός Aaron Bulmer για τη διάσωση του αγοριού.

Η γρήγορη αντίδραση του αστυνομικού, που αμέσως κατέβηκε από το περιπολικό και βούτηξε στη λίμνη, ήταν αρκετή για να σώσει τη ζωή του μικρού που φαινόταν να μη μπορεί να κρατηθεί στην επιφάνεια. Το 4χρονο αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου βεβαιώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Ο Bulmer ανακάλυψε αργότερα ότι το αγόρι έχει αυτισμό και προφανώς είχε περπατήσει από το σπίτι του μέχρι το πάρκο, περίπου δύο τετράγωνα μακριά. Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι οι γονείς του παιδιού τον αναζητούσαν, αλλά δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία το νερό προσελκύει τα παιδιά με αυτισμό, «αλλά ευτυχώς ο Bulmer έτυχε να βρίσκεται στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή».