Παγωτό φουντούκι

Το ξέρουμε ότι το παγωτό είναι η αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια μικρών και μεγάλων και δύσκολα μπορούν να πουν όχι σε μια ακόμη μπάλα παγωτού. Εμείς στο σπίτι έχουμε υιοθετήσει τη λύση του σπιτικού παγωτού και παρέα με τα πιτσιρίκια μπαίνουμε στη κουζίνα και φτιάχνουμε πρωτότυπες γεύσεις αυτού του καλοκαιρινού γλυκού. Αυτή την εβδομάδα λοιπόν επιλέξαμε ως βασικό συστατικό το φουντούκι

Υλικά:

500ml γάλα φρέσκο
200ml κρέμα γάλακτος
150γρ. ζάχαρη
150γρ. φουντούκια
2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
2 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα 100γρ. ζάχαρης ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα. Δεν θέλουμε να βράσουν αλλά να ζεσταθούν. Παράλληλα σε τηγανάκι καβουρδίζουμε τα φουντούκια και έπειτα τα περνάμε από μούλτι.

Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος-κρέμας γάλακτος σε κλωστή. Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα για να μην κόψει το αυγό.

Όταν προσθέσουμε στα αυγά τουλάχιστον τρεις κουτάλες από το γάλα και το μείγμα με τα αυγά έχει έρθει σε θερμοκρασία ίδια με αυτήν του γάλακτος στην κατσαρόλα τότε μεταφέρουμε το μείγμα με τα αυγά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού.

Ανακατεύουμε με σύρμα διαρκώς ενώ έχουμε την κατσαρόλα σε σιγανή θερμοκρασία. Η διαδικασία αυτή θα μας πάρει περίπου 10 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τα φουντούκια, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Δουλεύουμε το παγωτό στην παγωτομηχανή για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες και σερβίρουμε.