Παιδιά, ελάτε να διασκεδάσουμε και να παίξουμε στο syroskidz! (από 22/7)

Παιδιά, ελάτε να διασκεδάσουμε και να παίξουμε στο syroskidz! (από 22/7)

Το ¡syroskidz! επιστρέφει για 4η χρονιά, για να προσφέρει στα παιδιά στιγμές χαράς. Βέβαια, είναι σαφώς μικρότερο από άλλες χρονιές, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, όμως οι επιλεγμένες δράσεις είναι ξεχωριστές.

Έτσι, φέτος πραγματοποιείται στη Βάρη, σε διοργάνωση της Εν.Το.Πο.Συρο με συνδιοργανωτές και σταθερούς συνοδοιπόρους τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στις ανάγκες της διοργάνωσης.

Η υλοποίηση του φετινού φεστιβάλ έγινε εφικτή χάρη στη συνεργασία τοπικών επιχειρήσεων και εκπαιδευτικών οργανισμών, γι’ αυτό τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Βρείτε λεπτομέρειες των δράσεων στη σελίδα του ¡syroskidz εδώ

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:00. Η ώρα προσέλευσης είναι 15’ νωρίτερα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Λίγα λόγια για τις δράσεις

7η Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής

H Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής είναι πλέον θεσμός στη Σύρο, κλείνοντας 7 χρόνια παρουσίας. Έργα του 2018 ήταν ανάμεσα σε άλλα στην Τελετή Έναρξης της 1ης Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής που φιλοξενήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο και το 2019 στη λαμπερή τελετή βράβευσης στο Μουσείο Ακρόπολης. Η φετινή έκθεση έχει θέμα «Βάρκες και βαρκάκια». Τα παιδιά του Αερόστατου, της Κιμωλίας, του Πολυχώρου και του Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων DeLaSalle αφήνουν ελεύθερη την έμπνευσή τους και συνθέτουν μεγάλους ή πολύπτυχους καμβάδες. Τα έργα τους αναρτώνται στις εξωτερικές προσόψεις τοπικών επιχειρήσεων της Βάρης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 22/8, ενώ αργότερα ενδέχεται τα έργα να ταξιδέψουν και εκτός Σύρου.

Bubble Show

Διαδραστική παράσταση σαπουνόφουσκας: Τεράστιες θεαματικές σαπουνόφουσκες απελευθερώνονται καθώς εκτυλίσσεται μια ιστορία με στοιχεία σωματικού θεάτρου. Να γεμίσει ο τόπος φυσαλίδες! Να ονειρευτούμε και πάλι από την αρχή! Από τους La Petite Marguerite.

Συλλογικό κολάζ

Ατομικές ζωγραφικές για έναν μεγάλο καμβά. Ένας εκπρόσωπος του syroskidz ζητάει από παιδιά που ήδη βρίσκονται στην παραλία της Βάρης για το απογευματινό τους μπάνιο να ζωγραφίσουν ατομικά κι επί τόπου σε ένα μικρό χαρτί οτιδήποτε θέλουν. Κατόπιν, οι ζωγραφιές συγκεντρώνονται και δημιουργείται ένα κολάζ που αποτυπώνει τις σκέψεις και τα συναισθήματα των παιδιών. Ο συλλογικός πίνακας θα παραμείνει μέχρι τις 22/8.

Κουκλοθέατρο

«Ο τεμπέλης Λαρς», με ζωντανή μουσική: Ο τεμπέλης Λαρς είδε την τύχη να του χαμογελάει. Της χαμογέλασε κι αυτός και πήρε έναν υπνάκο. Μίλησε με βατράχια, πριγκίπισσες και βασιλιάδες μέχρι να γίνουν όλες του οι ευχές πραγματικότητα… Όμως καμιά φορά πρέπει να προσέχεις τι εύχεσαι!. Από τους Παραμυθάδες Γλάρους.

Στις παραστάσεις, τα παιδιά θα εισέρχονται σε δελτίο εισόδου που θα προμηθεύονται στον χώρο. Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα κι επικαιροποιημένα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας. Παρακαλούμε για τη χρήση μάσκας και την τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων.

Επιμέλεια έμπνευση ιδέα: Χρηστιάννα Πάπιτση, Γεωργία Ματσούκα
Επικοινωνία:
facebook: syroskidz
email: syroskidz@gmail.com