Παιδιατρική Metropolitan: Εδώ η φροντίδα των παιδιών είναι στα καλύτερα χέρια

Μπορεί να ζούμε σε εποχές αβεβαιότητας και έντονης ανησυχίας που έχουν να κάνουν κυρίως με θέματα υγείας τα οποία εντείνουν και την αγωνία των γονιών, αλλά πάντα πρέπει να πιστεύουμε στις δυνατότητες του υγειονομικού προσωπικού της χώρας μας και την επιστημονική του επάρκεια.

Σύμμαχος των γιατρών μας και του νοσηλευτικού προσωπικού για τη βέλτιστη κάλυψη των σύγχρονων απαιτήσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης τα σύγχρονα, πλήρως εξοπλισμένα νοσοκομεία.

Μια παιδιατρική κλινική πρότυπο

Το 2017 η Παιδιατρική Metropolitan εκσυγχρονίστηκε πλήρως και σήμερα αποτελεί μία πρότυπη παιδιατρική κλινική, που προσφέρει ολοκληρωμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες διάγνωσης, περίθαλψης και φροντίδας για κάθε πρόβλημα υγείας των μικρών ασθενών.

Η Παιδιατρική Μetropolitan στελεχώνεται από κορυφαίο παιδιατρικό προσωπικό με καταξιωμένους επιστήμονες στο χώρο της Παιδιατρικής, καθώς και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, έτοιμο να εξυπηρετήσει τους μικρούς επισκέπτες, τους γονείς και τους συνοδούς σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον.

Με στόχο την πλήρη κάλυψη κάθε πάθησης των παιδιών, στην Παιδιατρική Metropolitan υπάρχουν όλα τα τμήματα των παιδιατρικών εξειδικεύσεων, ενώ διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

24 ώρες το 24ωρο κοντά στο παιδί

Η Παιδιατρική Metropolitan, τα Ιατρεία Επειγόντων και τα εργαστήρια βρίσκονται συνεχώς σε 24ωρες εφημερίες ώστε να ανταποκριθούν άμεσα και υπεύθυνα σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικροί ασθενείς ή κάθε βοήθεια που χρειάζεται ένας παιδίατρος. Το ιατρικό προσωπικό είναι καλά εκπαιδευμένο ώστε να είναι σε θέση να στηρίξει ψυχολογικά κάθε γονιό και κάθε παιδί. Ειδικοί ψυχολόγοι ή/και ψυχίατροι αναλαμβάνουν την πλήρη διευθέτηση ειδικών προβλημάτων.

Εργαστηριακές εξετάσεις

Στην Παιδιατρική Metropolitan το έμπειρο προσωπικό στο χειρισμό των παιδιών εξασφαλίζει άνετο και χωρίς ταλαιπωρίες απεικονιστικό έλεγχο και εργαστηριακές εξετάσεις όπως ακτινογραφίες, υπερήχους, αξονικές, μαγνητικές, σπινθηρογραφήματα, λήψη αίματος, ούρων κ.ά.

Σύγχρονη νοσηλεία

Τα δωμάτια φιλοξενίας, κυρίως μονόκλινα και δίκλινα, είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα τεχνικά μέσα για άριστη νοσηλεία, κλιματισμό και ατομική τηλεόραση.
Ειδικοί διατροφολόγοι στην Παιδιατρική Metropolitan φροντίζουν για το καλύτερο και εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής για τους μικρούς ασθενείς.

Ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες στην Παιδιατρική Metropolitan

Στην Παιδιατρική Κλινική του Metropolitan θα έχετε τη δυνατότητα να λάβετε τις πιο πλήρεις και εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις που αφορούν το παιδί σας, όπως:

Αναπτυξιακή Παιδιατρική: Πλήρης εικόνα για τις δυνατότητες του παιδιού με απλές «δοκιμασίες» από ειδικό ιατρό.
Παιδοαλλεργιολογία: Διαπίστωση των αιτίων, αντιμετώπιση και ρύθμιση κάθε τύπου αλλεργίας στο Αλλεργιολογικό Ιατρείο.
Παιδογαστρεντερολογία: Πραγματοποίηση όλων των διαγνωστικών και θεραπευτικών πράξεων στην Παιδιατρική Γαστρεντερολογία
Παιδοενδοκρινολογία: Υπεύθυνη αντιμετώπιση στα Παιδοενδοκρινολογικά Ιατρεία προβλημάτων όπως ο παιδικός διαβήτης, η παχυσαρκία και ο έλεγχος βάρους, η καθυστέρηση της σωματικής ανάπτυξης, η πρώιμη ήβη, ο υποθυρεοειδισμός και υπερθυρεοειδισμός,.
Παιδονευρολογία: Ειδικοί Παιδίατροι-Νευρολόγοι παρέχουν συμβουλές, διερευνούν, αντιμετωπίζουν και θεραπεύουν κάθε νευρολογικό πρόβλημα στα παιδιά.
Παιδονεφρολογία: Το Παιδονεφρολογικό Τμήμα του Metropolitan καλύπτει όλες τις νεφρολογικές παθήσεις και διαταραχές του ουροποιητικού συστήματος από τη νεογνική ηλικία έως και το τέλος της εφηβείας.
Παιδοκαρδιολογία: Εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων και ιατρικός εξοπλισμός για τη διάγνωση και αντιμετώπιση καρδιολογικών προβλημάτων στους μικρούς ασθενείς.
Παιδοχειρουργική: Η ομάδα έμπειρων Παιδοχειρουργών χειρίζεται με υπευθυνότητα κάθε επέμβαση και την αποφυγή αναζήτησης της λύσης σε άλλα κέντρα της Ελλάδας ή του εξωτερικού.
Νευροχειρουργική: Στο Νευροχειρουργικό Τμήμα Παίδων του Metropolitan αντιμετωπίζονται και θεραπεύονται με μεγάλη επιτυχία παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος και τραυματισμοί.
Παιδοορθοπαιδική: Λειτουργούν Παιδοορθοπαιδικά εξωτερικά ιατρεία, ενώ η πμάδα εξειδικευμένων Παιδοορθοπαιδικών αντιμετωπίζει προβλήματα που απαιτούν χειρουργική διόρθωση ή διαγνωστική μελέτη.
Παιδοδερματολογία: Λειτουργεί Τακτικό Παιδοδερματολογικό Ιατρείο στο οποίο μελετάται, διαγιγνώσκεται και αντιμετωπίζεται όλο το φάσμα των δερματικών νοσημάτων.
Παιδοπνευμονολογία: Η Παιδοπνευμονολογική Μονάδα αντιμετωπίζει πλήρως όλες τις περιπτώσεις όπως το άσθμα, ο χρόνιος βήχας, η χρόνια βρογχίτιδα, η συρρίτουσα αναπνοή, οι βρογχεκτασίες κ.λπ., ενώ διενεργείται πλήρης έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας με σπιρομέτρηση, απεικονιστικός έλεγχος, αλλεργικές δοκιμασίες κ.ά.
Παιδορευματολογία: Στο Τακτικό Παιδορευματολογικό Ιατρείο αντιμετωπίζονται περιστατικά είτε στο πλαίσιο νοσηλείας, είτε σε εξωτερική βάση.
Παιδοψυχιατρική: Λειτουργεί άρτια οργανωμένη Παιδοψυχιατρική Μονάδα.
Παιδοοφθαλμολογία: Λειτουργούν τακτικά Παιδοοφθαλμιατρικά Ιατρεία για την αντιμετώπιση παιδοοφθαμολογικών προβλημάτων από εξειδικευμένους Παιδοοφθαλμιάτρους.
Παιδιατρική Αιματολογία / Ογκολογία: Το Παιδιατρικό Τμήμα του Metropolitan διαθέτει εργαστηριακή υποδομή καθώς και ειδικούς για την πλήρη διερεύνηση και αντιμετώπιση νοσημάτων του αίματος και συμπαγών όγκων.
Παιδιατρική Λοιμωξιολογία: Πλήρης Παιδο-λοιμωξιολογική Μονάδα που διαθέτει Βακτηριολογικό, Ιολογικό, Ορολογικό και Βιοχημικό Εργαστήριο, καθώς και Εργαστήριο Απεικονιστικής Διερεύνησης.
Παιδο-ΩΡΛ-ακοολογική: Στο Τμήμα διενεργείται πλήρης ακοολογικός έλεγχος και εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες ακοομετρικές μέθοδοι. Εφημερεύει όλο το 24ωρο για επείγοντα ωτορινολαρυγγολογικά περιστατικά τα οποία αντιμετωπίζονται με απόλυτη επάρκεια, ενώ γίνονται και οι πλέον πολύπλοκες και απαιτητικές χειρουργικές επεμβάσεις, όταν χρειάζεται.
Ιατρείο Υπερλιπιδαιμίας Παίδων: Λειτουργεί ειδικό Ιατρείο Υπερλιπιδαιμίας Παίδων για την αντιμετώπιση περιπτώσεων υπερχοληστερολαιμίας, καθώς και κάθε άλλης δυσλιπιδαιμίας, και τη σχετική καθοδήγηση παιδιών και γονέων.

Αυστηρά μέτρα προστασίας

Η Παιδιατρική Metropolitan συνεχίζει να φροντίζει για τα παιδιά σε συνθήκες απαράμιλλης υγιεινής και ασφάλειας, σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρωτόκολλα προστασίας από τη μετάδοση του κορωνοϊού. Από την αρχή της πανδημίας σε όλα τα θεραπευτήρια και κλινικές του Ομίλου HHG εφαρμόστηκε ειδικό σχέδιο προετοιμασίας και διαχείρισης της κρίσης COVID-19 που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
• Συνεργασία µε επιφανείς εξειδικευμένους ιατρούς, ερευνητικές ομάδες και διεθνούς φήμης ερευνητικά ιατρικά κέντρα µε στόχο τη συμβολή στη μελέτη της νόσου και των επιπλοκών που προκαλεί η λοίμωξη από τον ιό
• Υποχρεωτικό μοριακό τεστ ανίχνευσης του ιού (PCR) και λήψη αρνητικού αποτελέσματος για το σύνολο του προσωπικού που επιστρέφει στην εργασία.
• Υποχρεωτικό μοριακό τεστ ανίχνευσης του ιού (PCR) σε παιδιά και ενήλικες πριν την εισαγωγή στα θεραπευτήρια για δευτεροβάθμια περίθαλψη
• Άμεση εφαρμογή διεθνών ιατρικών οδηγιών και πρωτοποριακών προγραμμάτων για την καλύτερη διαχείριση των ασθενών και την εφαρμογή ειδικών προληπτικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων
• Ανάπτυξη διεθνούς προγράμματος συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης σε συνεργασία µε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (INSERM U938), µε στόχο την εκπαίδευση της ιατρικής κοινότητας στην αντιμετώπιση των ασθενών µε COVID-19.
• Συνέχιση της δειγματοληψίας και εξέτασης σε ειδικούς εξωτερικούς χώρους (isolation rooms) εκτός των θεραπευτηρίων και σε συνθήκες απομόνωσης
• Αυστηρά μέτρα κατά την είσοδο και παραμονή εντός των θεραπευτηρίων με περιορισμό του αριθμού των εισόδων, θερμομέτρηση και υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας

Ας γνωρίσουμε τον Όμιλο Hellenic Healthcare Group

Ο όμιλος Hellenic Healthcare Group αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2018 και περιλαμβάνει 6 κορυφαία θεραπευτήρια – το Υγεία, το Metropolitan Hospital, το Μητέρα, το Metropolitan General, το Λητώ και το Creta InterClinic – την εταιρία Y-Logimed, με αντικείμενο την εμπορία ιατροτεχνολογικών προϊόντων, το Κέντρο Γενετικής και Γενωμικής ΆλφαLAB και την εταιρία Business Care, που παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας και υγείας στην εργασία σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ο όμιλος HHG προσφέρει υψηλής ποιότητας και διεθνώς ανταγωνιστικές υπηρεσίες για κάθε θέμα υγείας, από τη γέννηση έως την τρίτη ηλικία, 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες το χρόνο.

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ @ METROPOLITAN HOSPITAL
Eθν. Μακαρίου 9 & Ελ. Βενιζέλου 1
185 47 Νέο Φάληρο
Τ: 210 4809564 & 210 4809787
E: child@metropolitan-hospital.gr
W: https://www.metropolitan-hospital.gr/
https://bit.ly/3nUkNVT