Παιδίατρος: «Τα παιδιά να εμβολιαστούν για να πάνε προστατευμένα στο σχολείο, να μην χάσουν τα μαθήματά τους»

Tα 4 δεδομένα για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών για τον κορωνοϊό

«Να μη χάνουμε καιρό, τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν», τόνισε ο παιδίατρος- εντατικολόγος, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Αναστάσιος Χατζής, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Γονείς, εμβολιάστε τα παιδιά σας

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, συνέστησε στους γονείς να θωρακίσουν έγκαιρα τα παιδιά τους με το εμβόλιο, «να πάνε προστατευμένα στο σχολείο, να μην χάσουν τα μαθήματά τους, να μη χάσουν τη χαρά του σχολείου, την πρόοδο και την εξέλιξη».

«Να μην παίζουν οι γονείς με αυτά τα θέματα. Να εμπιστευθούν την επιστημονική κοινότητα, τα δισεκατομμύρια των συνανθρώπων μας που έχουν εμβολιαστεί με τα καινούργια εμβόλια και να προχωρήσουν. Ας αποβάλουν κάθε δισταγμό. Ας δείξουν πραγματικά ότι είναι σύγχρονοι άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή ένα παιδάκι, οριακά 12 ετών, νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με κορωνοϊό. Δεν θα ήθελα αυτό να είναι η επιλογή κανενός γονιού. Η μόνη επιλογή τους πρέπει να είναι ο εμβολιασμός», είπε χαρακτηριστικά.

Η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ “προτιμά” τα παιδιά

Σύμφωνα με τον κ. Χατζή, όλα τα στοιχεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό δείχνουν ότι με τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ, «τα παιδιά περισσότερο νοσούν τώρα, σε σχέση με πέρυσι. Άρα, επιβαρύνεται η κατάσταση ως προς την πλευρά της νόσησης των παιδιών, έχουμε όπλο το εμβόλιο, νομίζω ΄ότι η κοινή λογική λέει “πάμε στο εμβόλιο”», επισήμανε.

Ερωτηθείς για τις ανησυχίες που εκφράζουν γονείς για τον κίνδυνο να υπάρχουν πιθανά προβλήματα στην ανάπτυξη των παιδιών, ο παιδίατρος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, αλλά – όπως δήλωσε – «με καμία ιατρική σκέψη και λογική, δεν θα μπορούσε να συνδεθεί το εμβόλιο με αυτά τα προβλήματα. Αν κάποιο παιδί έχει πρόβλημα ανάπτυξης, αλλού τα αίτια πρέπει να αναζητηθούν αλλού».

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγουν οι παιδότοποι – Πότε και πώς θα μπορούμε να τους επισκεφθούμε με τα παιδιά

Έκκληση: Ο 10χρονος Αντώνης πάσχει από βαριά εγκεφαλική παράλυση και χρειάζεται τη βοήθειά μας

Χριστίνα Μπόμπα: Έτσι είναι το σώμα της, δύο μήνες μετά τη γέννηση των δίδυμων κοριτσιών της (φωτό)