Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2019-2020: Σε ποιους γονείς θα δοθούν επιπλέον voucher
 • Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2019-2020: Σε ποιους γονείς θα δοθούν επιπλέον voucher

  Η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδώσει νέα πρόσκληση για να δοθούν voucher για τους παιδικούς σταθμούς σε οικογένειες που έχουν νήπια από 4 ετών και κατοικούν στους 13 δήμους της χώρας που εξαιρέθηκαν τον Αύγουστο από το πρόγραμμα υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

  Με τον τρόπο αυτό, οι οικογένειες παιδιών σε αυτούς τους 13 Δήμους, θα αποκτήσουν πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς με κρατική χρηματοδότηση, μέσω voucher.

  Ειδικότερα πρόκειται για μια συμπληρωματική πρόσκληση η οποία βγαίνει με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Πρόνοιας Δόμνας Μιχαηλίδου καθώς στους συγκεκριμένους 13 δήμους δεν υπάρχουν υποδομές για να ενταχθούν τα παιδιά από 4 ετών στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στην καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών χωρίς όμως να υπάρχουν οι υποδομές με αποτέλεσμα στους συγκεκριμένους 13 δήμους να μην μπορεί να εφαρμοστεί η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση καθώς δεν υπάρχουν οι αναγκαίες κτιριακες εγκαταστάσεις.

  Αυτοί είναι οι 13 Δήμοι για τους οποίους θα δοθούν επιπλέον voucher

  Οι 13 δήμοι είναι: Κομοτηνής, Παιανίας, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Μαραθώνα, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Κεντρικής Κέρκυρας, Μαλεβιζιου Ηρακλείου, Κω και Ρόδου.

 • Επικοινωνήστε μαζί μας:
  Μύλων 75 104 41 Αθήνα
  210 5121893 | 6981 090029

  τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

  news@infokids.gr

  για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

  Εγγραφή στο Newsletter