Παιδοπνευμονολόγος: Αν τα παιδιά σας έχουν αυτό το σύμπτωμα πρέπει να εξεταστούν ΑΜΕΣΑ για κορωνοϊό

Ο παιδοπνευμονολόγος – παιδοαλλεργιολόγος, Μάριος Παπαδόπουλος, με μια ανάρτησή το εξηγεί στους γονείς όλα όσα πρέπει να ξέρουν για την λοίμωξη παιδιών από κορωνοϊό. Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο γιατρός τα παιδιά με λοίμωξη από κορωνοϊό σπάνια προβληματίζουν και συνήθως δεν χρειάζονται νοσηλεία.

Αυτό είναι το μοναδικό σύμπτωμα που δείχνει ότι το παιδί σας πρέπει να εξεταστεί ΑΜΕΣΑ για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με τον παιδοπνευμονολόγο το μοναδικό σύμπτωμα που ξεχωρίζει τα παιδιά που πρέπει να εξεταστούν ΑΜΕΣΑ είναι η δυσκολία στην αναπνοή. Όπως εξηγεί η δύσπνοια ήταν το κοινό γνώρισμα σε όλα τα παιδιά που παρουσίασαν βαρύτερη εικόνα στη μελέτη όπου περιγράφονται τα χαρακτηριστικά παιδιατρικών ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύτηκαν στην Κίνα το πρώτο 2μηνο του 2020.

COVID-19 NEWS!!!Τα παιδιά με λοίμωξη από κορωνοϊό σπάνια προβληματίζουν Τα παιδιά συνήθως δεν χρειάζονται νοσηλείαΤο…

Gepostet von Παιδοπνευμονολογικό – Παιδοαλλεργιολογικό Ιατρείο Μάριος Παπαδόπουλος am Sonntag, 22. März 2020

Παιδί και κορωνοϊός: Τα ευρήματα της πρώτης μεγάλης έρευνας

Για την καλύτερη ενημέρωση των γονιών ο παιδοπνευμονολόγος δημοσίευε τα κυριότερα σημεία της πρώτης μεγάλης επιδημιολογικής έρευνας για τα παιδιά που εμφάνισαν λοίμωξη από κορωνοϊό  και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικάνικης Παιδιατρικής Εταιρείας. Στην εν λόγω έρευνα μελετήθηκαν 2143 παιδιά 0-18 ετών με ύποπτη ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη από κορωνοϊό  και σύμφωνα με την οποία αξίζει να γνωρίζουμε όλα τα εξής:

  1. Τα παιδιά μολύνονται με κορωνοϊό
  2. Tα συμπτώματα στα παιδιά είναι πιο ήπια από τους ενήλικες
  3. Τα παιδιά μπορεί να εκδηλώσουν πνευμονία από τον ιό (πιο σπάνια και πιο ήπια)
  4. Τα παιδιά εμφανίζουν πιο σπάνια επιπλοκές συγκριτικά με τα ποσοστά των ενηλίκων. Τα παιδιά με υποψία κορωνοϊού εμφάνισαν πιο συχνά βαριά εικόνα σε σχέση με τα παιδιά με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από κορωνοϊό  πιθανόν γιατί στην πραγματικότητα είχαν άλλη λοίμωξη και όχι λοίμωξη από κορωνοϊό .
  5. Τα βρέφη και τα παιδιά < 5 ετών δείχνουν πιο ευάλωτα στον κορωνοϊό .

Η ηπιότερη εικόνα των παιδιών με λοίμωξη από κορωνοϊό  ερμηνεύεται από την απουσία υποκείμενων νοσημάτων, την καλύτερη κατάσταση του καρδιαγγειακού συστήματος.