Αρχική Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα και οι απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα και οι απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 15 Ιουνίου οι Πανελλήνιες 2018 για τους υποψήφιους των ΓΕΛ. Οι υποψήφιοι εξετάζονται στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Θέματα και Απαντήσεις

Το Infokids.gr σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια Διακρότημα θα δημοσιεύει τις εκφωνήσεις των θεμάτων, και σταδιακά τις προτεινόμενες λύσεις – απαντήσεις.

Μπορείτε να δείτε τα ΘΕΜΑΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ

Μπορείτε να δείτε τα ΘΕΜΑΤΑ ΧΗΜΕΙΑ

Μπορείτε να δείτε τα ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

Μπορείτε να δείτε τις ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΛΑΤΙΝΙΚΑ

Μπορείτε να δείτε τις ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΧΗΜΕΙΑ

Μπορείτε να δείτε τις ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

Σχολιασμός για τα Λατινικά

Τα θέματα στα Λατινικά χαρακτηρίζονται βατά και ευκολότερα από τα περσινά. Δεν υπήρχε κάποια πρωτοτυπία στα θέματα.Αρχικά, ζητήθηκε από τους μαθητές να μεταφράσουν τρία αποσπάσματα από τα Κείμενα 5, 27, 45, τα οποία είναι διδαγμένα και δεν παρουσιάζουν μεταφραστικές δυσκολίες.Οι γραμματικές παρατηρήσεις κινούνται στην παραδοσιακή πρακτική των εξετάσεων, ελέγχοντας την απομνημόνευση τύπων. Οι παρατηρήσεις στα συντακτικό κάλυπταν σημαντικά κεφάλαια του συντακτικού των Λατινικών. Ήταν αναμενόμενες και σίγουρα οι μαθητές δεν ξαφνιάστηκαν όταν είδαν τα θέματα. Ένας προετοιμασμένος μαθητής μπορεί να γράψει τον μέγιστο βαθμό.

Γιαννακής Νικόλας
Φιλόλογος

Σχολιασμός για τη Χημεία

Τα θέματα χαρακτηρίζονται εύκολα δεδομένου ότι ο μαθητής χρειαζόταν να γνωρίζει σε ένα καλό επίπεδο τη θεωρία. Ωστόσο δεν έλλειπαν και κάποια θέματα που έκρυβαν παγίδες.Ο όγκος τους δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος και οι απαντήσεις σύντομες. Όμως, οι εκφωνήσεις ήταν σκόπιμα, αν και περιττά, περίπλοκες κάτι το οποίο δημιουργούσε στους μαθητές άγχος, αλλά με λίγη προσοχή θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν.

Καπερνοπούλου Σάντυ
Χημικός


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.