Πανελλήνιες 2020: Συναγερμός σε τάξη – Μαθητής με πυρετό – Τι ακριβώς συνέβη

Η σημερινή ημέρα των Πανελληνίων 2020 προκάλεσε αναστάτωση σε ένα από τα εξεταστικά κέντρα της χώρας καθώς κατά τη διάρκεια της εξέτασης ένας μαθητής παραπονέθηκε ότι έχει πονοκέφαλο και δεν αισθάνεται καλά.

Οι αρμόδιοι ως όφειλαν τον υπέβαλαν σε θερμομέτρηση όπου και διαπιστώθηκε ότι έχει δέκατα αναφέρει το esos.gr. Σημειωτέον, το εξεταστικό κέντρο βρίσκεται σε περιοχή που ήδη έχουν εκδηλωθεί κρούσματα κορωνοϊού.

Υποψία για κρούσμα κορωνοϊού;

Το Dikaiologitika.gr επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ όπου επιβεβαίωσε την ύπαρξη του περιστατικού, αλλά όπως μας είπαν ο μαθητής είχε οριακά δέκατα και κανένα άλλο ύποπτo για covid σύμπτωμα. Η περίπτωση δεν θεωρήθηκε ως ύποπτο κρούσμα κι έτσι ο μαθητής φόρεσε μάσκα και συνέχισε να διαγωνίζεται στο μάθημα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες στο εν λόγω εξεταστικό κέντρο μετέβησαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Επόπτης Πανελλαδικών Εξετάσεων της Περιφέρειας.

Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας

Aπό πλευράς του το Υπουργείο Παιδείας καθησυχάζει ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται να πρόκειται για κρούσμα κορονωϊού καθώς η αδιαθεσία του μαθητή δεν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα συμβατά προς τη νόσο.

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, ανέφερε στο alfavita.gr: «Μας έχουν καλέσει αυτές τις μέρες από πολλά σχολεία-εξεταστικά κέντρα, λχ από τον Αγιο Δημήτριο, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κομοτηνή, κα. Είναι λογικό να ανησυχούν όταν κάποιο παιδί διαμαρτύρεται για πονοκέφαλο ή και υπερθερμία, γιατί ως τώρα μας αναφέρονται υπερθερμίες υποψηφίων, δηλαδή χαμηλοί πυρετοί έως 37,2-37,5, οι οποίοι εξηγούνται από το άγχος των μαθητών και όχι υψηλοί πυρετοί. Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θερμομετρούνται ξανά και ξανά. Ωστόσο μέχρι τώρα τουλάχιστον, σε καμία περίπτωση δεν θεωρήθηκε κάποιος υποψήφιος, με βάση αυτές τις οδηγίες, ως ύποπτο κρούσμα κοροναϊού, κανένα εξεταστικό κέντρο δεν έκλεισε και δεν έχουμε καμία περίπτωση που να μας προβληματίζει σοβαρά, παρά τα καθημερινά τηλεφωνήματα».