Ρόδος: Μαθήτρια έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού και διαπόμπευσης από συμμαθήτριές της

Ένα περιστατικό bullying που εκδηλώθηκε με άγριο ξυλοδαρμό μιας νεαρής μαθήτριας από συμμαθήτριες της και μάλιστα σε κεντρικό σημείο στην πόλη έχει προκαλέσει ανησυχία στην κοινωνία της Ρόδου.

Το συμβάν γνωστοποιήθηκε από τους γονείς του θύματος θέλοντας να αναδείξουν το πρόβλημα αλλά και να προλάβουν την επανάληψη τέτοιων γεγονότων καθώς και άλλα παιδιά έχουν πέσει θύματα των συγκεκριμμένων κοριτσιών.

Όπως δήλωσε ο πατέρας του κοριτσιού, αφορμή για το ξυλοδαρμό και την διαπόμπευσή της στάθηκε, ένα κολακευτικό σχόλιο που έγινε από ένα αγόρι το οποίο διατηρούσε σχέση με μια από τις δύο που επιτέθηκαν στο κορίτσι, χωρίς η ίδια να έχει την παραμικρή ιδέα και καμία σχέση μαζί του.

Πώς η μαθήτρια υπέστη άγριο ξυλοδαρμό

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες νεαρό κορίτσι δέχθηκε επίθεση από δύο συνομήλικές της για ασήμαντη αφορμή, αφού είχαν προηγηθεί απειλές κάνοντας κυριολεκτικά τη ζωή της ανήλικης «κόλαση».

Οι γονείς της ανήλικης σε επικοινωνία τους με την εφημερίδα «Δημοκρατική» επισημαίνουν ότι αυτό που συνέβη στο δικό τους παιδί μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και σε άλλα παιδιά, καθώς μετά τη δική τους καταγγελία στην Αστυνομία, αποκαλύφθηκαν κι άλλα παρόμοια περιστατικά, τα οποία όμως δεν είχαν καταγγελθεί επισήμως.

Στην περίπτωση της ανήλικης, όπως κατήγγειλε ο πατέρας της, τις ημέρες που προηγήθηκαν του ξυλοδαρμού δεχόταν απειλές και ψυχολογικό πόλεμο από τις συνομήλικές της, με αποτέλεσμα το παιδί να παρουσιάσει αρρυθμίες στην καρδιά και να χρειαστεί οι γονείς να συμβουλευτούν γιατρό, ωστόσο όπως προέκυψε στην συνέχεια, αυτό ήταν αποτέλεσμα του bullying που δεχόταν και για το οποίο δεν είχε μιλήσει σε κανέναν, μέχρι την ημέρα του ξυλοδαρμού.

Ακόμα και όταν υπέστη ξυλοδαρμό σε κεντρικό δρόμο της πόλης προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός, καθώς την είχαν τρομοκρατήσει να μην μιλήσει σε κανέναν. Αυτό που επισημαίνει ο πατέρας της έφηβης μαθήτριας, είναι πως όλα ξεκίνησαν για μια ασήμαντη αφορμή και κατέληξε στον ξυλοδαρμό της κόρης του. Ο ίδιος μόλις ενημερώθηκε από το παιδί, έπειτα από πιέσεις και παραινέσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει και για ποιο λόγο φέρει τραύματα στο πρόσωπο, προχώρησε σε καταγγελία στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν και άλλα 2 παιδιά

Έπειτα από τη δική του καταγγελία αποκαλύφθηκαν ακόμα δύο περιστατικά τα οποία είχαν σημειωθεί μόλις τις τελευταίες εβδομάδες και για τα οποία οι γονείς των θυμάτων δεν είχαν ιδέα. Όπως επισημαίνει ο ίδιος, πρόκειται για μια κατάσταση που τείνει να γενικευτεί στη Ρόδο, καθώς έχουν προηγηθεί κι άλλα παρόμοια περιστατικά με άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα που σημειώνονται ακόμα και σε κεντρικά σημεία της πόλης όπου συγκεντρώνεται νεαρόκοσμος.