Πανελλήνιες 2021: Προσθήκες και μετονομασίες τμημάτων των πανεπιστημίων

Με απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως τροποποιείται η προηγούμενη υπουργική απόφαση με θέμα: «Κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία».

Συγκεκριμένα,

Α. Στο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών προστίθενται τα τμήματα:

Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων (Ψαχνά Ευβοίας)
Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης (Πειραιάς)
και στις Στρατιωτικές Σχολές προστίθενται:

Ικάρων (ΣΙ) Μετεωρολόγων (ΜΤ)
Ικάρων (ΣΙ) Έρευνας Πληροφορικής (ΕΠ)

Β. Στο Επιστημονικό πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής προστίθενται:

Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (Σάμος)
και στις Στρατιωτικές Σχολές:

Ικάρων (ΣΙ) Διοικητικών (Δ)
Ικάρων (ΣΙ) Έρευνας Πληροφορικής (ΕΠ)
Ικάρων (ΣΙ) Εφοδιαστών (Ε)
Δείτε εδώ αναλυτικά την απόφαση
Παράλληλα, η απόφαση ορίζει ότι μετονομάζονται και τα παρακάτω τμήματα.

Στο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών, οι λέξεις «Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας (Θεσσαλονίκη) – ΑΠΘ) αντικαθίσταται με το «Κοινωνικής θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού – ΑΠΘ) και οι λέξεις «Στρατολογικό – Στρατ. Νομ. Συμβ. (ΣΣΑΣ) Θες/νίκη – Στρατ. Σχολές» αντικαθίσταται με «Νομικό (ΣΣΑΣ) Θες/νίκη – Στρατ. Σχολές».

Στο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών, στο εδάφιο «Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών» στο εδάφιο 3 «Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής» και στο εδάφιο 4 «Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής», οι λέξεις «Σχολή Ανθυποπυραγών – Σ.Π.Α.» αντικαθίσταται ως εξής: «Σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστικής Ακαδημίας – Σ.Π.Α.»

Στο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής οι λέξεις «Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας (Αθήνα) – Χαροκόπειο» αντικαθίσταται με «Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης (Αθήνα) – Χαροκόπειο».

Δείτε αναλυτικά την απόφαση «Κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία»