Παπαευαγγέλου: “Μέχρι σήμερα σκεφτόμασταν τους ηλικιωμένους, τώρα να σκεφτούμε τα παιδιά μας”

Η  Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου  στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τον ιό ανέφερε” Μέχρι σήμερα σκεφτόμασταν τους ηλικιωμένους, τώρα είναι η ώρα να σκεφτούμε τα παιδιά μας, τους νέους που πρέπει να γυρίσουν στο σχολείο και τους ενήλικες που πρέπει να βγουν από το σπίτι και να βρουν δουλειά. Κάνουμε έκκληση σε όλους, ας τηρήσουμε τα μέτρα με προσοχή και ας μην ξεχνάμε τη σωστή χρήση της μάσκας. Είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε έναν ασυμπτωματικό φορέα, πρέπει να δείξουμε προσοχή.”

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλους για τήρηση των μέτρων από εδώ και στο εξής, αποφεύγοντας τις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους. «Ας κρατήσουμε τα μέτρα όσο περισσότερο γίνεται, ακόμα και με τους στενούς συγγενείς και φίλους», συμπλήρωσε.

Όπως είπε το ΕΣΥ πιέζεται ασφυκτικά, αναφέροντας πως την περασμένη εβδομάδα γίνονταν πάνω από 400 εισαγωγές την ημέρα στα νοσοκομεία, με την Αττική να δέχεται την μεγαλύτερη πίεση, καθώς στα νοσοκομεία της νοσηλεύονται περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με κορωνοϊό.

«Αυτή είναι η εβδομάδα Εθνικής Εορτής. Ας κάνουμε μία συλλογική προσπάθεια να κρατήσουμε τα μέτρα και να μην αφήσουμε τον ιό να μας κοροϊδέψει. Θα μειώσουμε το επιδημιολογικό φορτίο τις επόμενες μέρες, αν συμπεριφερόμαστε στον διπλανό μας σαν να είναι φορέας του ιού, τηρώντας τα μέτρα», τόνισε.

«Στην επιτροπή συζητήσαμε και για την ψυχική κόπωση όλων. Όμως σήμερα με αυτή την εικόνα δεν μπορούμε να μιλήσουμε εύκολα για χαλάρωση των μέτρων», είπε η κα Παπαευαγγέλου και εξήγησε ότι αναζητήθηκε η χρυσή τομή με μέτρα που θα αποσυμπιέσουν μεν τους πολίτες, αλλά δεν θα επιβαρύνουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, κάνοντας αναφορά και στο μαζικό testing που έρχεται, ειδικά για τους εργαζόμενους.