Πέμπτη (1/2) στα Προπύλαια: Ξανά μαζί με τα παιδιά μας για δημόσιες και δωρεάν σπουδές

προπύλαια

Η μόρφωση είναι δικαίωμα και ανάγκη που μπορεί και πρέπει να παρέχεται σε όλα τα παιδιά.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών και ενισχύει τα αιτήματά τους για δωρεάν και δημόσια παιδεία. Την Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2024, μάς καλούν όλους στα Προπύλαια, με την παρακάτω ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση:

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής καλεί το Υπουργείο Παιδείας να ακούσει τα δίκαια αιτήματα φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών και να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ που θέλει να περάσει.

Να σταματήσει τους εκβιασμούς και την καταστολή απέναντι στα παιδιά λαϊκών οικογενειών που αγωνίζονται για πτυχία με αξία. Να σεβαστεί τον καθημερινό αγώνα που δίνουν χιλιάδες γονείς να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν στα παιδιά τους, τον καθημερινό αγώνα χιλιάδων εκπαιδευτικών να «ψηλώσουν» τα παιδιά μας ένα μπόι παραπάνω κόντρα στις αντιξοότητες και στα προβλήματα που το υπουργείο ευθύνεται για την μη επίλυση τους μέσα στα σχολεία και στις σχολές.
Δε ζητιανεύουμε αυτά που πέφτουν από τα τραπέζια αυτών που «τα έχουν»!

Η μόρφωση είναι δικαίωμα και ανάγκη που μπορεί και πρέπει να παρέχεται σε όλα τα παιδιά χωρίς οικονομικά κριτήρια και διαχωρισμούς σε αυτούς που τα έχουν και αυτούς που δεν τα έχουν!

Την Πέμπτη 1η Φλεβάρη θα βρεθούμε για άλλη μια φορά στην κινητοποίηση που διοργανώνεται στα Προπύλαια στις 12 μ.μ. για να απαιτήσουμε να μην κατατεθούν τα νομοσχέδια για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και το εθνικό απολυτήριο. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε γενικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Να δοθούν χρήματα για τις ανάγκες των σχολείων και σχολών.