Αρχική Infokids Συνταγές Πέννες με ψητή κολοκύθα

Πέννες με ψητή κολοκύθα

Η κολοκύθα είναι ένα λαχανικό που δεν το είχαμε σε μεγάλη εκτίμηση στο διατροφολόγιο μας καθώς είναι αρκετά δημοφιλής στο εξωτερικό και ιδίως στην Αμερική. Και όμως πρόκειται για ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας μιας και  είναι σημαντική πηγή βιταμίνης Α και βήτα-καροτένιου (το οποίο της δίνει και το πορτοκαλί της χρώμα), ενώ οι φυτικές της ίνες φροντίζουν για την καλή λειτουργία του εντέρου. Περιέχει ακόμα πέντε βιταμίνες κατηγορίας Β, που είναι απαραίτητες για τη ρύθμιση του ζαχάρου στο αίμα. Το καλύτερο δε με την κολοκύθα είναι οι λίγες της θερμίδες και οι πολλοί τρόποι που μπορεί να καταναλωθεί. Είτε πρόκειται για τη σάρκα ή τους σπόρους της, η κολοκύθα μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία μας. Εμείς σε μια προσπάθεια να την σερβίρουμε στα πιτσιρίκια μας την μαγειρέψαμε με πέννες. Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο!

Υλικά:

400 γρ. ζυμαρικά πέννες
800 γρ. περίπου κολοκύθα κίτρινη
4 χοντρές φέτες μπέικον
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κ.σ. κουκουνάρι
3 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φασκόμηλο
1 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

%cf%80%ce%ad%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%88%ce%b7%cf%84%ce%ae-%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8d%ce%b8%ce%b1

Εκτέλεση:

Ανάβουμε τον φούρνο στους 200ο. Καθαρίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε κύβους-μπουκιές. Τη βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και την πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει (περ. 45') ανακατεύοντας 2 φορές τα κομμάτια. Καβουρδίζουμε ελαφρά το κουκουνάρι σε τηγανάκι, με προσοχή γιατι αρπάζει εύκολα. Βάζουμε νερό με αλάτι να βράσει και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.Το αφήνουμε να σωταριστεί μέχρι να γίνει τραγανό, αλλά να μην στεγνώσει, περίπου 4'-5'. Αδειάζουμε λίγο από το λίπος του και προσθέτουμε στο τηγάνι το φασκόμηλο και την ψημένη κολοκύθα. Σωτάρουμε 2' ακόμα ανακατεύοντας με σπάτουλα και προσθέτουμε το κουκουνάρι. Δοκιμάζουμε το αλάτι και διορθώνουμε. Εχουμε στραγγίξει τις πέννες και τις ρίχνουμε στο σκεύος με το μπέικον και την κολοκύθα, μαζί με 2 κ.σ. από το νερό τους και το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακατεύουμε στη φωτιά για 1'-2' και σερβίρουμε αμέσως με παρμεζάνα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter