«Περιήγηση στην Ακρόπολη των Αθηνών»: Η νέα διαδραστική παράσταση εικονικής πραγματικότητας στη Θόλο του Ελληνικού Κόσμου

«H Περιήγηση στην Ακρόπολη των Αθηνών» είναι η νέα διαδραστική παραγωγή εικονικής πραγματικότητας στη «ΘΟΛΟ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών ο θεατής έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τα πιο περίπλοκα, από αρχιτεκτονικής άποψης, κτίρια της Ακρόπολης των Αθηνών, όπως ο Παρθενώνας, το Ερέχθειο, ο Ναός της Απτέρου Νίκης, τα Προπύλαια κ.α. Παράλληλα, παρουσιάζονται κτίρια και μνημεία τα οποία δεν διασώζονται μέχρι σήμερα όπως το Αρρηφόριον, το Ιερό του Πολιάδη Δία, το Ιερό της Αρτέμιδος Βραυρωνίας, η Χαλκοθήκη κ.α.

Ο θεατής θα περιηγηθεί στην Ακρόπολη, όπως ακριβώς ήταν στα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ. Μέσω ενδελεχούς επιτόπιας έρευνας, μελέτης κειμένων από αρχαίους συγγραφείς, αλλά και την λεπτομερή και διεξοδική αφήγηση του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πάνου Βαλαβάνη ανασυντίθενται με κάθε δυνατή λεπτομέρεια όλα τα κτίρια που βρίσκονταν στον «Ιερό Βράχο» στην πραγματική τους κλίμακα και τις διαστάσεις.

Η «Περιήγηση στην Ακρόπολη των Αθηνών» θα είναι διαθέσιμη στη «ΘΟΛΟ» εικονικής πραγματικότητας από τον Μάρτιο 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της ψηφιακής παράστασης  εικονικής πραγματικότητας «Περιήγηση στην Ακρόπολη των Αθηνών»

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
212 254 0300