Περιστέρι: 4χρονη βρέθηκε να περιπλανιέται μόνη στον δρόμο – Εντοπίστηκε από ηλικιωμένο

Περιστέρι: 6χρονη βρέθηκε να περιπλανιέται μόνη στον δρόμο - Εντοπίστηκε από ηλικιωμένο

Νεότερη ενημέρωση: H οικογένεια της 4χρονης διαμένει σε κοντινό διαμέρισμα, το οποίο το έχει νοικιάσειμέσω δομής που απασχολείται με πρόσφυγες και μετανάστες. Για παραμέληση ανηλίκου στο ΑΤ Περιστερίου κρατείται η μητέρα.

Μια ακόμα υπόθεση χαμένου παιδιού εκτυλίσσεται αυτή την ώρα στο Α.Τ. Περιστερίου, όπου νωρίς σήμερα το πρωί ένα 4χρονο κορίτσι βρέθηκε μόνο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr, το παιδί εντοπίστηκε από ηλικιωμένο άνδρα στις 9:30 το πρωί. Περιφερόταν μόνο του σε δρόμο του Περιστερίου και συγκεκριμένα στο Λόφο Αξιωματικών, έξω από το 9ο Δημοτικό Σχολείου Περιστερίου.

Ο άνδρας, θεωρώντας ότι το παιδί έφυγε από το σχολείο, το Νηπιαγωγείο ή το Δημοτικό, το πήγε μέχρι εκεί. Ρώτησε τους εκπαιδευτικούς αν το παιδί άνηκε σε κάποια τάξη, όμως η απάντηση ήταν αρνητική.

Το παιδί δεν μιλά ελληνικά

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Peristerinews.gr πολύτιμη ήταν η συμβολή της δασκάλας Γαλλικών του σχολείου καθώς εκείνη κατάφερε να μιλήσει και να συνεννοηθεί με το παιδί.

Όπως αποδείχθηκε, το κορίτσι είναι από το Κονγκό. Του δόθηκε κάτι να φάει, γιατί φαινόταν νηστικό. Ωστόσο, ήταν καθαρό, σαν να είχε φύγει από κάποιο σπίτι, ενώ φορούσε παντόφλες. Δυστυχώς, καθώς μιλά μόνο γαλλικά, η συνεννόηση μαζί του είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Η αστυνομία παρέλαβε το παιδί και τον ηλικιωμένο για να δώσει κατάθεση.

«Το παιδί είναι 3,5 έως 4 ετών»

«Το παιδάκι αυτή τη στιγμή είναι σε ασφαλές χώρο. Βρίσκεται στο Αστυνομικό τμήμα του Περιστερίου. Το πρωί ένας παππούς το βρήκε να κινείται κοντά σε σχολείο της πόλης μας. Αμέσως το πήρε από χέρι και το πήγε στο σχολικό συγκρότημα που διατηρεί νηπιαγωγείο και δημοτικό. Ο ηλικιωμένος άνδρας πίστεψε ότι ο παιδί θα πήγαινε εκεί σχολείο», λέει στο newsit.gr o αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Περιστερίου, Αναστάσιος Θεοδωράκος.

Διαβάστε ακόμα:

MHN αφήνετε τα παιδιά να παίζουν με τα ηλεκτρικά παράθυρα στο αυτοκίνητο – 2χρονη βρήκε φρικτό θάνατο

Άξιος: Γέμισε με πίνακες τους τοίχους του χωριού για να μη χάνουν τα παιδιά τα μαθήματα!

Σχολικός εκφοβισμός και ο καθοριστικός ρόλος του επισκέπτη υγείας