Πέτσας: “Τα σχολεία μας είναι ασφαλή. Είναι η πρώτη δραστηριότητα που μπορεί να ανοίξει”

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων και πότε θα ανακοινωθεί τι μέλλει γενέσθαι με την επαναλειτουργία τους δήλωσε “Ο βασικός σχεδιασμός προτάσσει στο άνοιγμα τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες που δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης όπως η εκπαίδευση, που έχει δείξει στο διάστημα, Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, ότι δεν είναι εστία υπερμετάδοσης.

Τα σχολεία μας είναι ασφαλή. Τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό τόσο εύκολα μεταξύ τους. Τηρούνται τα μέτρα και αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς μας και στα παιδιά.

Επομένως, τα σχολεία είναι η πρώτη δραστηριότητα που μπορεί να ανοίξει. Μετά το λιανεμπόριο και οι άλλες δραστηριότητες, πάντα με την προϋπόθεση ότι θα πέφτουν τα κρούσματα και θα μειώνεται η πίεση.