Πλημμύρισε Νηπιαγωγείο στον Έβρο – Επιχείρηση απομάκρυνσης των 21 μαθητών – Έκλεισε και το Δημοτικό για λόγους ασφαλείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα οργανωμένη επιχείρηση απομάκρυνσης 21 μαθητών από το νηπιαγωγείο του Απαλού στον Έβρο που πλημμύρισε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Thesstoday.gr

Η έντονη βροχόπτωση που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στον Έβρο είχαν ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση των ποταμών και την διαρροή των νερών σε όλη την έκταση του Νομού.

Πλημμύρισε Νηπιαγωγείο – Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την απομάκρυνση των μαθητών

Οι οικισμοί Άνθεια, Μαΐστρος, Απαλός του δήμου Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς η στάθμη των νερών συνεχώς ανεβαίνει.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ThessToday ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης υπερχείλισαν οι χείμαρροι της περιοχής και οι όγκοι των υδάτων είναι μεγάλοι.

“Αυτή την ώρα πυροσβεστικά οχήματα μεταφέρουν τους 21 μαθητές εκτός του νηπιαγωγείου, καθώς υπάρχει πλημμύρα. Μέχρι στιγμής έχουν βγει πέντε μαθητές και η διαδικασία συνεχίζεται”, δήλωσε ο δήμαρχος.

Αγωνία για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου στον Απαλό

“Οι μαθητές έχουν ανέβει στον πρώτο όροφο του κτιρίου για προληπτικούς λόγους, για να μην ανέβει κι άλλο η στάθμη των υδάτων και αναμένουν εκεί μέχρι νεωτέρας”, ανέφερε στο ThessToday ο δήμαρχος.

Έκλεισε εσπευσμένα και το Δημοτικό Σχολείο Απαλού

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

“Την αναστολή λειτουργία του δημοτικού σχολείου Απαλού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη βροχόπτωση) που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή, σήμερα, Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου του 2021. Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό θα παραμείνουν στο κτίριο μέχρι να υπάρξουν οι συνθήκες για την ασφαλή απομάκρυνσή τους”.

Δείτε το βίντεο από την πλημμυρισμένη περιοχή και το νηπιαγωγείο