“Πνίγηκε” σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια: Ας αξιολογήσουμε αυτές τις εικόνες (video)

"Πνίγηκε" σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια: Ας αξιολογήσουμε αυτές τις εικόνες (video)

Ένα απίστευτο βίντεο κάνει τον γύρο των social media και δείχνει μαθητές στο 1ο ΓΕΛ  και στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδελφείας,να έχουν σχηματίσει αυτοσχέδιο μονοπάτι με θρανία ώστε να πατήσουν επάνω και να μπορέσουν να βγουν με ασφάλεια από το πλημμυρισμένο σχολείο.

Μάλιστα, προστρέχουν και κάποιοι ενήλικες – πιθανότατα εκπαιδευτικοί –  που τα βοηθούν.

Δείτε το βίντεο

Μαθητές βγαίνουν πάνω σε θρανία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το εν λόγω video έχει προκαλέσει θύελλα αρνητικών σχολίων και αντιδράσεων που ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση για αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο και σε καμία περίπτωση οι υποδομές του δεν αποτελούν εχέγγυο για την ασφάλεια των μαθητών.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φωνές όσων εκπαιδευτικών το διακινούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνουν λόγο για την “αξιολόγηση” που θα έπρεπε να πάρει αυτή η σχολική μονάδα.

Δείτε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πλημμυρισμένο σχολείο

Ανάρτηση του Ν. Φίλη για τις εικόνες ντροπής στο πλημμυρισμένο σχολείο της Ν. Φιλαδέλφειας

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης αναφέρει με ανάρτησή του στα social media:

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ξεκίνησε! Θα κατορθώσουν να οδηγήσουν με επιτυχία τους μαθητές πάνω στην τεχνητή γέφυρα από θρανία;

Για αυτό λέμε ότι η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας ξεκινά από τις υποδομές και τις συνθήκες που γίνεται το μάθημα. Για αυτό λέμε ότι εν μέσω πανδημίας και κλειστών σχολείων προτεραιότητα έχει η στήριξη των εκπαιδευτικών και η κάλυψη των τεράστιων μαθησιακών κενών που δημιουργήθηκαν, κι όχι η επιβολή μιας ψευδούς και τιμωρητικής γραφειοκρατικής διαδικασίας, που θα στιγματίσει εκπαιδευτικούς και θα χωρίσει τα σχολεία σε διαφορετικές ταχύτητες.

Την ίδια στιγμή δίνονται χρήματα για υπερεξοπλισμούς, χαρίζονται δάνεια στις μεγάλες επιχειρήσεις και διατίθενται από το Ταμείο Ανάπτυξης ελάχιστα χρήματα για Παιδεία και Υγεία, ενώ το πραγματικά επείγον είναι να αξιοποιηθεί (το Ταμείο) για ένα νέο πρόγραμμα σχολικής στέγης και φοιτητικών εστιών. Αλλά αυτό θέλει πολιτικές αποφάσεις και όραμα στον αντίποδα της σημερινής κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Η κατάθεση της μαμάς της 8χρονης Κων/νας που έπεσε θύμα βιασμού στη Ρόδο

Καλά νέα για τους φοιτητές! Σε ψηφιακή μορφή οι νέες ακαδημαϊκές ταυτότητες

Κακοκαιρία Μπάλλος: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου