Ποια ποινή επέβαλε το δικαστήριο στην 19χρονη που επιδίωξε να πουλήσει το μωρό της – Ποια η τύχη του βρέφους

Την περασμένη εβδομάδα το πανελλήνιο συγκλονισμένο παρακολούθησε την υπόθεση αγοραπωλησίας ενός νεογέννητου βρέφους που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στην παρέμβαση του ιατρικού προσωπικού του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Η 19χρονη κάθε χρόνο γεννά από ένα παιδί και χάνονται τα ίχνη τους

Υπενθυμίζεται ότι η 19χρονη Ρομά γέννησε πριν 15 μέρες ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους δύο κιλών και 600 γραμμαρίων. Η γυναίκα είχε μαζί της την ταυτότητα μιας άλλης γυναίκας και όταν το προσωπικό της κλινικής διαπίστωσε την απάτη, ειδοποίησε τις Αρχές. Το παιδί αυτό, ήταν το τέταρτο (!) παιδί που φέρνει στον κόσμο . Από το 2015 κι έπειτα γεννά ένα παιδί τον χρόνο. Η γυναίκα στην οποία ανήκει η ταυτότητα με την οποία θα γινόταν… η αγορά, αναζητείται , αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί.

Αυτή είναι η ποινή που της επιβλήθηκε

Aθώα για την παράνομη υιοθεσία και την ψευδή δήλωση κρίθηκε η 19χρονη Ρομά αλλά καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκισης για το αδίκημα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Πού βρίσκεται τώρα το μωράκι της

Σύμφωνα με το star.gr, το νεογνό φιλοξενείται προσωρινά στο Τμήμα Νεογνών του Γενικού Κρατικού στη Νίκαια, με προφορική εντολή της εισαγγελέως ανηλίκων Πειραιά.

Το μωράκι χαίρει άκρας υγείας, ενώ η δικηγόρος της, κυρία Βούλα Δημητριάδου δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», πως αναμένεται να επισκεφτεί ξανά την εισαγγελέα και να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να γίνει μία κοινωνική έρευνα και να διαπιστωθεί υπό ποιες συνθήκες διαβιούν τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας.

Τέλος η δικηγόρος της τόνισε πως, παρά τα όσα ακούστηκαν, «η 19χρονη δεν παίρνει κάποιο επίδομα από την Πολιτεία».