Πώς και γιατί πρέπει οι μπαμπάδες να μιλήσουν στα αγόρια για την απόρριψη

Πώς και γιατί πρέπει οι μπαμπάδες να μιλήσουν στα αγόρια για την απόρριψη

Η υποστήριξη από τους δύο γονείς, έχει τεράστια επίδραση και σημασία στην προσωπικότητα των παιδιών. Ο ρόλος του πατέρα είναι εξαιρετικά σημαντικός γιατί είναι αυτός που ρυθμίζει τα όρια και τις συμπεριφορές του παιδιού, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό γι’αυτό.

Επιπλέον, ο πατέρας συγκεκριμένα για τον γιό του λειτουργεί ως ένα πρότυπο που ενδεχομένως θα υιοθετήσει στην μετέπειτα ζωή του.

Για παράδειγμα ένα παιδί που έχει μεγαλώσει με έναν πατέρα που λείπει διαρκώς και όταν είναι μαζί δεν επικοινωνούν, ενδεχομένως και ο ίδιος να γίνει ένας απόμακρος πατέρας, μιας και αυτό έχει βιώσει ως τον «ρόλο του πατέρα» στη ζωή του.

Ο πατέρας ακόμη και από την ηλικία των 3-4 ετών είναι σημαντικό να χτίσει μια σχέση στηριζόμενη στην επικοινωνία και την σταθερότητα με το παιδί του, έτσι ώστε φτάνοντας το παιδί στα σχολικά χρόνια να μπορεί να νιώσει ασφάλεια στο πρόσωπο του πατέρα.

Τα παιδιά σε παιδική ηλικία έχουν μια τάση προς την ανασφάλεια, και αυτό συμβαίνει διότι καθώς προχωρούν προς τον έξω κόσμο και δομούν την κοινωνική τους ταυτότητα, έρχονται αντιμέτωπα με νέα πρόσωπα και αυτό τα κάνει διαρκώς να είναι ανήσυχα και με πολλά ερωτήματα. Πράγματι έχουν ανάγκη την επιβεβαίωση των φίλων τους, να παίζουν μαζί τους τα άλλα παιδιά και να ανήκουν σε κάποιες μικρές ομάδες, όμως, αυτή η ανάγκη θα είναι ακόμη πιο έντονη όταν δεν την έχουν βιώσει από τους γονείς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Ιnfokids.cy