Πώς να διατηρήσω τα ρούχα μου σε καλή κατάσταση περισσότερο καιρό; 5 έξυπνες λύσεις

Έχετε παρατηρήσει ρούχα που δεν τα έχετε πολύ καιρό να χάνουν το σχήμα τους ή να αλλάζει η υφή του υφάσματος; Κι αν το ύφασμα δεν έχει φθαρεί τι πρέπει να κάνουμε; Τα πετάμε ή τα σώζουμε; Ας δούμε μερικές προτάσεις που μπορούν να παρατείνουν τη ζωή των ρούχων μας:

  • Πλένουμε πάντα τα ρούχα μας σύμφωνα με τις οδηγίες πλυσίματος.
  • Φροντίζουμε να αερίζουμε σωστά ρούχα που δεν έχουν λερωθεί.
  • Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε λεκέδες από αίμα ή από κόπρανα (δηλαδή πολύ λιπαρούς λεκέδες) σε ανθεκτικά υφάσματα τότε έχουμε δυο επιλογές. Η πρώτη είναι η χρήση ενός κατάλληλου ενισχυτικού πλυσίματος και η δεύτερη είναι ένα υγρό πιάτων με τοπική εφαρμογή. Αλλά, προσοχή! Το υγρό πιάτων καλύτερα είναι να είναι διάφανο, για να μην αφήσει χρώμα, και χαμηλού αφρισμού.
  • Για τα μπλουζάκια και τα εσώρουχα που αλλάζουν σχήμα συνήθως φταίει η υψηλότερη θερμοκρασία πλύσης από την αντοχή του υφάσματος.
  • Για τα υφάσματα που «σκληραίνουν», όπως π.χ. οι πετσέτες, φταίει πολύ συχνά η ποσότητα του μαλακτικού που χρησιμοποιούμε. Το μαλακτικό δεσμεύεται στις ίνες του υφάσματος και δεν το επιτρέπει να ξεπλυθεί σωστά. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να ξεπλύνετε μια φορά επιπλέον τα ρούχα χρησιμοποιώντας το ανάλογο πρόγραμμα στο πλυντήριο σας. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο λευκό ξύδι στη θήκη του μαλακτικού που αναζωογονεί τις ίνες του υφάσματος. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε επίσης να προτιμήσετε ένα μαλακτικό με λευκό ξύδι στη σύνθεση του. Προσοχή! Τηρούμε πάντα τη δοσολογία που αναγράφεται πάνω στις συσκευασίες των απορρυπαντικών.

Ευχαριστούμε για το TIP ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ το αγνά φυσικά απορρυπαντικά egreeno!

Τα αγνά φυσικά απορρυπαντικά egreeno βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων κάθε γονιού για την καθαριότητα του σπιτιού. Έχοντας πραγματοποιήσει δυναμική εμφάνιση στην αγορά τα τελευταία δύο χρόνια, αποτελούν πλέον μια… φυσική επιλογή που κάνει όποιος αναζητά μια ιδιαίτερη ποιοτική λύση για την καθαριότητα ρούχων, χεριών, πιάτων ή επιφανειών στους προσωπικούς του χώρους.

Τα αντιβακτηριδιακά απορρυπαντικά egreeno antibacterial αποτελούν την πιο πρόσφατη προσθήκη στα καθαριστικά της εταιρίας. Είναι ειδικά σχεδιασμένα για να δρουν αποτελεσματικά κατά των ιών και των βακτηρίων, συστήνονται στην αγορά με συμπυκνωμένη σύνθεση από φυσικά συστατικά σε ποσοστό 97%, υποαλλεργικό άρωμα και… εντυπωσιακό αποτέλεσμα καθαρισμού. Στη σειρά περιλαμβάνονται: καθαριστικό χεριών με ήπια αντισηπτική δράση και πολυκαθαριστικό επιφανειών, υγρό πιάτων, υγρό απορρυπαντικό ρούχων και καθαριστικό δαπέδου, όλα με ήπια αντιβακτηριδιακή δράση.

Τα αγνά φυσικά απορρυπαντικά EGREENO μπορούν να γίνουν δικά σας με ένα κλικ στο επίσημο e-shop της εταιρίας www.egreeno.gr καθώς μέσα από επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.