«Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για την απώλεια;»: Δωρεάν σεμινάριο συμβουλευτικής στο Μουσείο Σχολικής Ζωής (31/3)

Η περίοδος αυτή πριν το Πάσχα δίνει μια καλή αφορμή, για να κουβεντιάσουμε με το παιδί μας για τις έννοιες του θανάτου και του πένθους που επακολουθεί, καθώς και για την γενικότερη αίσθηση της απώλειας που βιώνουμε όταν κάποιος -ή κάτι- σημαντικός δεν υπάρχει πια στη ζωή μας.

Το Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 12:00, λοιπόν, το Infokids.gr και η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, επόπτρια Συμβούλων και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ «Μαθήματα Ζωής» κ. Νάνσυ Ψημενάτου, περιμένουν όλους τους γονείς σε μια δωρεάν ομιλία στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Αθήνα), με θέμα «Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για την απώλεια;».

Η εκδήλωση αφορά κυρίως γονείς, αλλά όσοι φοιτητές ή εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ομιλία, θα λάβουν στο τέλος βεβαίωση συμμετοχής.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση με προσωπικές ερωτήσεις, κατά τις οποίες η κα. Ψημενάτου θα απαντήσει σε απορίες και προβληματισμούς των γονιών, αναφορικά με το δύσκολο θέμα του θανάτου μέσα στην οικογένεια, αλλά και της απώλειας γενικότερα, ως αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής μας.

–> Κλείστε θέση για την ομιλία «Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για την απώλεια;», στο Μουσείο Σχολικής Ζωής, στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο) στο info@infokids.gr.

Μάθετε περισσότερα για την κ. Ψημενάτου εδώ.

Μάθετε περισσότερα για το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης εδώ.

Και μία πασχαλινή έκπληξη!

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο, θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στην κλήρωση και να κερδίσουν ΔΥΟ υπέροχες χειροποίητες λαμπάδες “Μικρός Πρίγκιπας”, από το καλλιτεχνικό εργαστήριο Ιχώρ.

Γιατί πρέπει να παρακολουθήσετε την ομιλία «Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για την απώλεια;»

O Θάνατος είναι ένα θέμα, για το οποίο τα παιδιά θέλουν να μιλούν. Αυτό είναι ένα γεγονός. Γεγονός είναι επίσης, ότι πολλοί γονείς διστάζουν να μιλήσουν στα παιδιά τους και πολλές φορές τα εμποδίζουν να παραβρεθούν στις κηδείες  των αγαπημένων τους. Μια τέτοια στάση δημιουργεί μια ισχυρή αίσθηση ταμπού γύρω από τον θάνατο και αυτό επιφέρει σημαντικά προβλήματα στα παιδιά.

Ελάτε στη συνάντηση μας με την κα. Νάνσυ Ψημενάτου, σύμβουλος ψυχικής υγείας με ειδίκευση στο πένθος, συγγραφέα του βιβλίου: «Πένθος, το Ταξίδι στη Χώρα του Παράδοξου», για να μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας, όταν αντιμετωπίζουν σημαντικές απώλειες στη ζωή τους. Με απλούς και πρακτικούς τρόπους μπορείτε να τα συνοδεύσετε και να τα στηρίξετε στη διαδικασία της απώλειας, δίνοντάς τους με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να μην βλαφτούν από αυτά. Τέλος, στη συνάντηση μας θα συνδέσουμε το πένθος με την αγάπη, τη χαρά με τον πόνο, το θάνατο με τη ζωή και θα διαπιστώσουμε, ότι ο τρόπος που εμείς οι ενήλικες διαχειριζόμαστε τις δικές μας απώλειες εμπλέκεται και επηρεάζει τα παιδιά μας.

Επίσημος χορηγός του σεμιναρίου: