Πώς να οργανώσετε ένα τέλειο και οικονομικό παιδικό πάρτι!

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια τα παιδικά πάρτι έχουν γίνει αρκετά περίπλοκα και πολυέξοδα. Και ενώ παιδιά και γονείς χαίρονται με τις όμορφες αυτές γιορτές, οι δεύτεροι δεν σταματούν να σκέφτονται και όλα τα παρελκόμενα της διοργάνωσης ενός επιτυχημένου πάρτι.

Τις ημέρες των πάρτυ οι γονείς κατακλύζονται από άγχος και στρες προσπαθώντας να κάνουν τα πάντα τέλεια. Στο τέλος, δυστυχώς, είναι εξουθενωμένοι και δεν χαίρονται την ιδιαίτερη στιγμή των παιδιών τους.

Πώς θα καταφέρετε εσείς να γλιτώσετε από αυτή την κατάσταση; Ακολουθώντας τα παρακάτω έξυπνα και οικονομικά tips!

  1. Ξεκινήστε νωρίς τις προετοιμασίες: Όσο γρηγορότερα αρχίσετε το ψάξιμο τόσο καλύτερα για την τσέπη σας, γιατί θα έχετε την ευκαιρία να συγκρίνετε τιμές και να πάρετε προσφορές για το στολισμό, την τούρτα και όλα τα χρηστικά για το πάρτι.
  2. Προσκλήσεις: Αν σκέφτεστε πώς θα καλέσετε τους φίλους του παιδιού σας στο πάρτυ ξεχάστε σίγουρα τις χάρτινες προσκλήσεις. Τα e-mails είναι ο πλέον σύγχρονος και οικονομικός τρόπος για να προσκαλέσετε κάποιον στο παιδικό πάρτυ. Μια ηλεκτρονική πρόσκληση θα σας λύσει εύκολα τα χέρια…
  3. Δραστηριότητες: Αν τα οικονομικά σας δεν το επιτρέπουν μπορείτε να αποφύγετε τον επαγγελματία “διασκεδαστή” προετοιμάζοντας εσείς οι ίδιοι τη διασκέδαση του πάρτυ. Αναζητήστε τραγούδια που θα αρέσουν στα παιδιά, ψάξτε για δραστηριότητες που θα αναλογούν στην ηλικία τους και σχεδιάστε τον χώρο δράσης. Μπορείτε να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια και να βοηθήσετε τα παιδιά να παίξουν μουσικές καρέκλες, σκοινάκι και όποιο άλλο παιχνίδι σας έρθει στο μυαλο.
  4.  Δωράκια: Μια συνήθεια που στα χρόνια μας δεν υπήρχε, αλλά πλέον είναι κάτι δεδομένο. Tα λεγόμενα “party favors”, σε απλά ελληνικά τα δωράκια που δίνει κάθε μαμά στους καλεσμένους φίλους του παιδιού της μπορεί να εκτοξεύσουν τον προϋπολογισμό ενός παρτι. Τι μπορείτε να κάνετε; Αρχικά, μην πάρετε! Κάντε εσείς την αρχή και σταματήστε αυτή την ξενόφερτη συνήθεια. Αν δεν βαστάει η καρδιά σας να αφήσετε τα παιδάκια έτσι, τότε μπορείτε να φτιάξετε μια πινιάτα γεμάτη λιχουδιές και δωράκια. Το καλύτερο; Η πινιάτα θα λειτουργήσει και σαν μια επιπλεόν διασκεδαστική δραστηριότητα.
  5. Τούρτα: Επειδή το να παραγγείλετε μια τριώροφη τούρτα με τους αγαπημένους ήρωες του παιδιού σας μπορεί να σας στοιχίσει το μισό μισθό σας προτιμήστε να φτιάξετε μια μεγάλη τούρτα με ένα απλό παιδικό σχέδιο που θα ευχαριστήσει όλους. Αν δεν θέλετε να στερήσετε την χαρά της πολύ ιδιαίτερης τούρτας από τα παιδιά σας τότε μπορείτε να παραγγείλετε μια με τις αγαπημένες τους φιγούρες μόνο για εκείνα και να φτιάξετε μια απλή κλασική τούρτα για τους ενήλικες.
  6. Φαγητό: Όσον αφορά στο φαγητό μια έξυπνη λύση για να το υπολογίσετε καλύτερα είναι να χωρίσετε τα πιάτα που θα χρησιμοποιήσετε και να μοιράσετε το φαγητό. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, ότι σε κάθε πιατάκι αναλογούν 2 κομμάτια πίτσας και υπολογίστε πόσο φαγητό θα χρειαστεί. Αν δεν θέλετε ή δεν έχετε χρόνο για τόση λεπτομέρεια προτιμήστε να κάνετε το πάρτι πρωινή ώρα και να σερβίρετε brunch (π.χ. πιτάκια) και χυμούς στα παιδιά και καφέδες στους ενήλικες.