Αρχική Infokids Υγεία Πώς θα αποτρέψουμε τις τροφικές αλλεργίες στα παιδιά μας; Νέες οδηγίες των παιδιάτρων

Πώς θα αποτρέψουμε τις τροφικές αλλεργίες στα παιδιά μας; Νέες οδηγίες των παιδιάτρων

Νέες οδηγίες δημοσίευσε πρόσφατα η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, σχετικά με το πώς να αποτρέπουμε τις τροφικές αλλεργίες στα παιδιά, ενθαρρύνοντας τους γονείς να εισάγουν από νωρίς στη διατροφή τους τροφές που θεωρούνται αλλεργιογόνες, όπως τα φιστίκια, το ψάρι και το γάλα.

Αφού μελέτησαν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, οι ερευνητές λένε ότι δεν υπάρχει αρκετά πειστική απόδειξη, ότι καθυστερώντας τις τροφές αυτές στα μωρά 4 έως 6 μηνών βοηθά στην αποτροπή τροφικών αλλεργιών. Αντίθετα, τα στοιχεία δείχνουν, ότι δίνοντας φιστίκια σε μωρά ακόμα και 4 μηνών αποτρέπεται η αλλεργία αυτά που έχουν υψηλό κίνδυνο αντίδρασης λόγω κληρονομικότητας, π.χ. επειδή κάποιος συγγενής τους έχει ιστορικό τροφικής αλλεργίας.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του τμήματος Αλλεργίας και Ανοσολογίας στο Ascension St. John Hospital στο Ντιτρόιτ: «Παλιότερα πιστεύαμε, ότι το ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται σε κατάσταση αποδιοργάνωσης κατά τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαχειριστεί σωστά τα τροφικά αλλεργιογόνα. Τώρα πλέον θεωρούμε, ότι το ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει να ενεργοποιηθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αφήστε τα παιδιά να λερωθούν, να έρχονται σε επαφή με τα κατοικίδια ζώα, να τρώνε όλα τα τρόφιμα. Ίσως, τελικά, το να τα προστατεύουμε από τα πάντα δεν αποτελεί και την καλύτερη επιλογή».

Πιο συγκεκριμένα, λένε οι ειδικοί, υπάρχει ένα χρονικό πλαίσιο κατά το οποίο μπορούμε να δώσουμε αλλεργιογόνες τροφές στο μωρό και ο οργανισμός του να τις δεχτεί και να τις αφομοιώσει. Συνήθως αυτό είναι ανάμεσα στους 4 με 6 μήνες ζωής.

Η έρευνα εξέτασε, επίσης, κατά πόσο ο μητρικός θηλασμός προστατεύει από έκζεμα, άσθμα και τροφικές αλλεργίες και έδειξε, ότι ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός κατά τους 3 με 4 πρώτους μήνες ζωής του μωρού μπορεί να προστατεύσει από έκζεμα, ενώ ο θηλασμός που συνεχίζεται και κατά τους επόμενους μήνες, ακόμα κι αν δεν είναι αποκλειστικός, μπορεί να προστατεύσει από άσθμα. Ωστόσο, δεν φάνηκε να υπάρχει κάποια σύνδεση του μητρικού θηλασμού με τις τροφικές αλλεργίες.

Τέλος, η αποφυγή αλλεργιογόνων τροφών κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού δεν φάνηκε να παίζει ρόλο στην αποτροπή τροφικών αλλεργιών στα παιδιά.

Πηγή: thebump.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter