Πώς θα δημιουργήσετε το πιο μοντέρνο σαλόνι με μερικές απλές κινήσεις!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες ώρες της ημέρας περνάτε στο σαλόνι του σπιτιού σας; Κατά πάσα πιθανότητα πολλές, μιας και σε αυτό κάθεστε, χαλαρώνετε, διαβάζετε, τρώτε, υποδέχεστε τους φίλους σας και παρακολουθείτε τηλεόραση. Γι’ αυτό το λόγο, καλό είναι να το ανανεώνετε συχνά για να αισθάνεστε κι εσείς πιο όμορφα μέσα σε αυτό.

Χρώμα: Οι σκούρες αποχρώσεις είναι μεγάλη τάση φέτος. Το σκούρο μπλε είναι σίγουρα ένα από τα χρώματα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Για να μην κλείσει ο χώρος, εάν το σπίτι σας είναι μικρό, βάψτε μόνο έναν τοίχο και δώστε του ένταση και φως με ένα έπιπλο σε έντονο χρώμα. Εάν ο καναπές σας είναι μονόχρωμος βάλτε ένα κόκκινο ριχτάρι ή ένα ριχτάρι σε μια κοραλλί απόχρωση. Τοποθετήστε λευκά κάδρα και παρατηρήστε το βάθος που δημιουργείται από τις έντονες αντιθέσεις των χρωμάτων.

Μια άλλη ιδέα για να φωτίσετε ακόμα περισσότερο το σκούρο τοίχο, εκτός από την πολυθρόνα που είναι σε έντονο κίτρινο, μπορείτε να τοποθετήσετε και έναν μεγάλο σε διάσταση πίνακα, του οποίου το βασικό χρώμα θα είναι ίδιο με αυτό της πολυθρόνας.

Ταπετσαρία: Εάν το σαλόνι σας είναι μικρό, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βάλετε περιμετρικά ταπετσαρία για ένα πιο ρετρό αποτέλεσμα. Προσέξτε απλά το μοτίβο να έχει ως βάση το λευκό, διαλέξτε ένα ανοιχτό χρώμα για να μην κλείσει ο χώρος και προσέξτε τα χρώματα που θα βάλετε στον υπόλοιπο χώρο. Προτιμήστε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις και όχι πάνω από 2-3 χρώματα στα έπιπλα. Θέλετε να υπάρχει ομοιομορφία στα έπιπλα γιατί το φόντο είναι από μόνο του έντονο.

Μια άλλη ιδέα είναι να δώσετε έμφαση μόνο σε ένα σημείο του τοίχου: Δεν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ταπετσαρία μέχρι το ταβάνι ή σε όλο τον τοίχο. Επειδή η πολυθρόνα της φωτογραφίας είναι λευκή όπως ήταν και ο τοίχος, τοποθετήθηκε μια ριγέ ταπετσαρία με κάθετες ρίγες για να μην μειώσει οπτικά το ύψος του χώρου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.