Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο (31/1) – Ποια θα παραμείνουν κλειστά

Με αγωνία περιμένουν γονείς και εκπαιδευτικοί  να δουν τι θα γίνει με τη λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα 31/1.

Τι θα γίνει με τα σχολεία στην Αττική

Ανοικτά θα είναι αύριο Δευτέρα 31 Ιανουαρίου με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη κατόπιν σχετικής διαβούλευσης με τους Δημάρχους της Αττικής,
τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική, με εξαίρεση κάποιες περιοχές όπου υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας.
Ειδικότερα:
Ανοικτά θα είναι όλα τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
• Στο Δυτικό τομέα Αθηνών
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα όλα τα σχολεία θα είναι ανοικτά με την επισήμανση πως τα σχολεία στον Δήμο Αγ. Παρασκευής θα ανοίξουν στις 9 π.μ.

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα το 2ο Γυμνάσιο και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο Αγίας Παρασκευής

Συμπληρωματική ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων στην Αγία Παρασκευή εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής. Πέρα από το γεγονός ότι τα σχολεία στον συγκεκριμένο δήμο θα ανοίξουν στις 9 π.μ., κλειστά θα παραμείνουν το 2ο Γυμνάσιο και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Παρασκευής λόγω κτηριακών προβλημάτων.

Κλειστό θα παραμείνει μόνο το Λύκειο Μελισσίων καθώς ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν από τις καταλήψεις.
-Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής τα σχολεία θα είναι ανοικτά με εξαίρεση αυτά που βρίσκονται στα Βίλια και στη Δημοτική Ενότητα Ερυθρών, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά καθώς υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, εξαιτίας του παγετού.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής όλα τα σχολεία θα είναι ανοικτά , με εξαίρεση τα 2 δημοτικά σχολεία Ανατολής (Ν. Μάκρη και Γραμματικό), τα οποία θα ανοίξουν μετά τις 10 π.μ, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Δημάρχου Μαραθώνα, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί κάποιες εργασίες καθαρισμού από σπασμένα δένδρα στο προαύλιο χώρο των σχολείων.
Η απόφαση να παραμείνουν κλειστά κάποια σχολεία ελήφθη με δεδομένο ότι εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα σε κάποιες περιοχές της Αττικής, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών ενώ υπάρχουν σημαντικά ζητήματα μετακίνησης, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, από και προς τα σχολεία.

Τι θα γίνει με τα self test

Οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, όσων σχολείων βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας, θα πρέπει να προσέλθουν τη Δευτέρα έχοντας πραγματοποιήσει ένα επιπλέον σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν, επομένως να κάνουν τρία (3) την εβδομάδα 31/1-4/2.

Τα σελφ τεστ, επομένως, στα σχολεία που παρέμειναν κλειστά την εβδομάδα που πέρασε, θα πραγματοποιηθούν έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1), της Τρίτης (1/2) και της Παρασκευής (4/2).

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο ράπιντ τεστ και ένα σελφ τεστ, όλα με δική τους επιβάρυνση. Το ραπιντ τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1) και της Παρασκευής (4/2) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (1/2).

Στα άλλα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα ή που ήταν σε αναστολή λόγω κακοκαιρίας αλλά επαναλειτούργησαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή με σελφ τεστ, εφαρμόζεται η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη (1/2) και την Παρασκευή (4/2).

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου

Δήμος Θηβαίων
Η πρόσφατη σφοδρή χιονόπτωση στον Δήμο Θηβαίων και τα προβλήματα εξαιτίας της συσσώρευσης χιονιού και του ισχυρού παγετού καθιστούν επικίνδυνη την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους. Την κατάσταση δυσχεραίνουν και τα μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού, στο πλαίσιο των οποίων μένουν ανοικτά τα παράθυρα για τον εξαερισμό των σχολικών αιθουσών.
Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε την αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου.
➡Από την απόφαση εξαιρούνται οι παιδικοί σταθμοί σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων, οι οποίοι θα λειτουργήσουν κανονικά.
Ειδικότερα, η απόφαση αφορά:
➡Τα Γυμνάσια και Λύκεια σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων
➡Τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων
➡Το Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Λουτουφίου και το Ειδικό Σχολείο Θήβας

Από την Τρίτη και πάλι η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών στο Δήμο Λοκρών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας έχει κηρυχθεί μετά την πρόσφατη κακοκαιρία, ο Δήμος Λοκρών. Όπως σημειώνει ο Δήμος Λοκρών λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του συσσωρευμένου χιονιού στα προαύλια δεν είναι ασφαλές να λειτουργήσουν τα σχολεία στο Δήμο Λοκρών τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022. Το ίδιο θα ισχύσει για τους Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης. Τα σχολεία στο Δήμο Λοκρών και οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης θα ανοίξουν την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022.

Ποια σχολεία θα ανοίξουν αργότερα

Δ. Καρπενησίου

Αύριο Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρπενησίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους στις 9:00 π. μ. Στο κανονικό τους ωράριο θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί, το ΚΔΑΠ και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Στον Δήμο Φλώρινας τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μία ώρα αργότερα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, ενώ κλειστά θα παραμείνουν όλη την εβδομάδα το 6ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και το Γυμνάσιο Παπαγιάννη, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό. Οι παιδικοί σταθμοί και το σύνολο των ΚΔΑΠ του Δήμου Φλώρινας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον Δήμο Αμυνταίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μία ώρα αργότερα. Κλειστά θα παραμείνουν το Δημοτικό Σχολείο Σκλήθρου και το Νηπιαγωγείο Σκλήθρου, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό.
Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον Δήμο Πρεσπών τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπών θα ξεκινήσουν μια ώρα αργότερα, ενώ ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.

Στον Δήμο Καστοριάς τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους  στις 09:15 π.μ. Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπως και το ΚΔΑΠ του Δήμου Καστοριάς θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον Δήμο Νεστορίου οι σχολικές μονάδες  θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους μία ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 9.15 π.μ.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Θρήνος για την 17χρονη Ελένη που “έσβησε” σε τροχαίο – Νοσηλεύεται η μητέρα της

Χιόνια ακόμα στα προαύλια πολλών σχολείων – Πώς θα πάνε τα παιδιά αύριο;

Ραγίζει καρδιές το μήνυμα αποχαιρετισμού στην 9χρονη Τζωρτζίνα που “έφυγε” τόσο πρόωρα