Προστατεύστε το μωρό σας από τις ιώσεις με 5 απλά βήματα

Ήρθε και πάλι η εποχή που τα μικρόβια  δε χάνουν ευκαιρία να μας επισκεφτούν και οι ιώσεις κάνουν αισθητή την παρουσία τους.  Δυστυχώς οι μικροί μας φίλοι υποφέρουν περισσότερο αυτή την εποχή, καθώς με πλήρη άγνοια κινδύνου, βάζουν τα χεράκια τους στο στόμα και στη μύτη, δηλαδή στις κύριες εισόδους των μικροβίων.

Ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους σε συνδυασμό με  το ανοσοποιητικό τους σύστημα που δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, έχει ως αποτέλεσμα τα μωρά να είναι πιο επιρρεπή ακόμη και στο κοινό κρυολόγημα.

Εσείς οι γονείς για να προφυλάξετε το μωρό σας αλλά και εσάς από αγωνία και ξενύχτια, πρέπει να έχετε κατά νου μία λέξη. Πρόληψη!

Ακολουθείστε λοιπόν τα παρακάτω βήματα και το μωρό σας θα βγει νικητής στη μάχη με τις ιώσεις και το κρυολόγημα!

Βήμα 1ο: Εμβολιάστε το μωρό σας όπως προτείνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ο παιδίατρός σας. 

Βεβαιωθείτε ότι το αγγελούδι σας έχει κάνει όλα τα εμβόλια που είναι απαραίτητα για την ηλικία του και συνιστά ο παιδίατρός σας. Από την άλλη, αν είναι πολύ μικρό για εμβόλια, πρέπει να είστε σίγουροι ότι ακόμη και τα λίγα άτομα που έρχονται σε επαφή μαζί του είναι απόλυτα υγιή.

Βήμα 2ο: Αποφύγετε τους κλειστούς χώρους και τα πολυσύχναστα μέρη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, είναι καλό να αποφεύγετε τους κλειστούς χώρους με αβέβαιο εξαερισμό. Ειδικά τις περιόδους που οι ιώσεις βρίσκονται στη κορύφωσή τους, πολυσύχναστα μέρη όπως παιδότοποι, ταβέρνες και φιλικά σπίτια με παιδιά σχολικής ηλικίας δεν είναι κατάλληλα μέρη για ένα μωρό.

Βήμα 3ο: Καθαρίστε σχολαστικά

Είναι αναγκαίο να καθαρίζετε σχολαστικά και συχνά τους χώρους που παίζουν και τις επιφάνειες που πιάνουν τα παιδιά. Οι ιοί και τα μικρόβια επιζούν στις επιφάνειες για αρκετές ώρες. Για το λόγο αυτό φροντίστε να καθαρίζετε τα παιχνίδια, τις επιφάνειες και το πάτωμα αρκετά συχνά. 

Βήμα 4ο: Πλένετε τακτικά τα χέρια

Όταν μια οικογένεια αποκτήσει μωράκι, το πλύσιμο των χεριών από απλή συνήθεια μετατρέπεται σε επιτακτική ανάγκη. Όχι μόνο οφείλετε να πλένετε τα δικά σας χέρια σχολαστικά και τακτικά, αλλά το ίδιο πρέπει να κάνετε και στο μωρό σας, καθώς, ασυναίσθητα θα βάλει τα χεράκια του στο στόμα και τη μύτη, μεταφέροντας όλα τα μικρόβια από το παιχνίδι και το πάτωμα που μπουσουλάει.

Βήμα 5ο: Διατηρήστε τη μυτούλα του μωρού σας καθαρή κάθε μέρα

Τα μωράκια μεταφέρουν τα μικρόβια από τα χεράκια τους στη μύτη τους και έτσι αυτά μεταφέρονται στο αναπνευστικό τους σύστημα. Επομένως, εξίσου σημαντικό είναι να καθαρίζετε συστηματικά την ευαίσθητη μυτούλα του.

Εύκολα και αποτελεσματικά, μπορείτε να το πετύχετε χρησιμοποιώντας το διάλυμα ρινικού καθαρισμού Physiomer® Baby. Είναι το μοναδικό στην αγορά με 100% θαλασσινό νερό, ΧΩΡΙΣ συντηρητικά και χημικά πρόσθετα. Σας εγγυάται ότι θα καθαρίσει, θα ενυδατώσει και θα αποσυμφορήσει τη βρεφική μυτούλα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια, χάρη στη μοναδική του σύνθεση αλλά και την πατενταρισμένη συσκευή που διαθέτει εργονομικά σχεδιασμένο soft tip ρύγχος και extra ήπιο ψεκασμό.

Συμπληρωματικά, για άμεση ανακούφιση από τη βουλωμένη μύτη, χρησιμοποιήστε τον ρινικό αποφρακτήρα Physiomer®. Αφού έχετε εφαρμόσει το Physiomer® Baby και έχει ενυδατωθεί η μυτούλα του μωρού σας, είναι σημαντικό να το βοηθήσετε στην  απομάκρυνση της βλέννης που έχει συσσωρευτεί, καθώς τα μωρά ηλικίας κάτω των 2 ετών δεν έχουν τη δυνατότητα να φυσούν τη μύτη τους.

Ο ρινικός αποφρακτήρας, χάρη στο ειδικό, πολύ μαλακό και εύκαμπτο ακροφύσιο ανακουφίζει με ήπιο και γρήγορο τρόπο τη βουλωμένη μυτούλα, χωρίς να προκαλεί ερεθισμό. Με τον τρόπο αυτό, θα πετύχετε εύκολα και χωρίς κλάματα την αποσυμφόρηση της μυτούλας του μωρού σας που εμποδίζει τη φυσιολογική του αναπνοή.

Αν είστε νέοι γονείς και χρειάζεστε παραπάνω καθοδήγηση, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να αναπνεύσει το μωράκι σας ελεύθερα!

Ανακαλύψτε περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές για την καλύτερη υγεία του μωρού σας στο www.physiomer.gr.