Η καθημερινή συνήθεια για την καλύτερη υγεία του μωρού σας

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες, μετά τη γέννηση του μωρού μας, είναι σύνηθες να το ακούμε να «ρουθουνίζει» (να κάνει θόρυβο όταν αναπνέει) ή ακόμα και να φτερνίζεται. Τα σημάδια αυτά αποδεικνύουν, ότι στη μικροσκοπική μυτούλα του και στις στενές ρινικές κοιλότητες έχουν συγκεντρωθεί βλέννες που χρειάζεται να καθαριστούν. Τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει μια βουλωμένη μυτούλα είναι δυσκολία στην αναπνοή, στο θηλασμό ή το φαγητό, διαταραχές στον ύπνο, κακή διάθεση, λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, ωτίτιδα, ιγμορίτιδα, φαρυγγίτιδα, βρογχιολίτιδα, βρογχίτιδα, πνευμονία κ.ά.

Καθώς τα νεογέννητα δεν μπορούν να απομακρύνουν τις ρινικές εκκρίσεις φυσώντας τη μύτη τους, ενώ παράλληλα για τους 6 πρώτους μήνες αναπνέουν σχεδόν αποκλειστικά από αυτή, οι γονείς χρειάζεται να τα βοηθάνε στην απομάκρυνση της πλεονάζουσας βλέννης. Με τον τρόπο αυτό, αποκαθίσταται η φυσιολογική αναπνοή και μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης λοιμώξεων.

Η ενόχληση κατά την αναπνοή και η δυσκολία στον ύπνο ή τον θηλασμό, δεν είναι, όμως, οι μόνες αιτίες που ο καθαρισμός της βρεφικής μυτούλας είναι καλό να μπει στην καθημερινή ρουτίνα του μωρού μας. Μέσω του ρινικού βλεννογόνου εισέρχονται σωματίδια και μικρόβια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονές, όπως η οξεία μέση ωτίτιδα που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό των μωρών κατά τους 6 πρώτους μήνες.

Όσο πιο καθαρή λοιπόν είναι η μυτούλα του μωρού σας, τόσο λιγότερες θα είναι οι ιώσεις που θα εμφανίσει!

Πώς θα το εξασφαλίσουμε αυτό;

Χρησιμοποιώντας καθημερινά τα διαλύματα ρινικού καθαρισμού PHYSIOMER® Baby!

Για ποιο λόγο να επιλέξουμε PHYSIOMER® Baby;

Χάρη στη μοναδική τους φόρμουλα, όλα τα προϊόντα της σειράς είναι 100% φυσικά!

Το PHYSIOMER® είναι το μόνο με 100% θαλασσινό νερό, το οποίο περιέχει 80 άλατα και ιχνοστοιχεία με ευεργετικές ιδιότητες για τη μυτούλα του μωρού.

Αποστειρωμένα έως την ημερομηνία λήξης, χωρίς συντηρητικά και χημικά πρόσθετα και με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, υποστηρίζουν τη φυσική άμυνα της μύτης.

Αλλά και η συσκευή PHYSIOMER® Baby είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις ευαίσθητες βρεφικές μυτούλες. Διαθέτει μαλακό «comfort tip» ρύγχος και μαλακό περίβλημα για την αποφυγή τραυματισμού της μύτης. Δεν περιέχει προωθητικά αέρια και ο ψεκασμός έχει μελετηθεί ειδικά ώστε να είναι ήπιος, κάνοντας έτσι τη διαδικασία ευκολότερη και φιλική προς τα μωρά.

Ποιό ρινικό διάλυμα PHYSIOMER® Baby είναι το κατάλληλο για το μωρό μου;

PHYSIOMER® Baby Ισότονο: Είναι κατάλληλο από τη στιγμή της γέννησης και προτείνεται για την καθημερινή υγιεινή του βρέφους καθώς καθαρίζει, ρευστοποιώντας τις εκκρίσεις, και καταπραΰνει τον ρινικό βλεννογόνο.

Σύμφωνα με μελέτες, με καθημερινή χρήση, το Physiomer προλαμβάνει τις ρινικές λοιμώξεις, μειώνει κατά 58% τις ημέρες ασθένειας1, κατά 73% τη λήψη φαρμάκων ενώ ελαττώνει κατά 70% τον κίνδυνο εμφάνισης ΩΡΛ επιπλοκών.

 

PHYSIOMER® Baby Υπέρτονο: Από τον πρώτο μήνα προσφέρει στο μωρό σας ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση που προκαλείται εξαιτίας του κρυολογήματος και της  ρινοφαρυγγίτιδας. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ΩΡΛ παθήσεις και βοηθά στην αποκατάσταση της φυσιολογικής αναπνοής.

Πώς θα βοηθήσει ο ρινικός αποφρακτήρας το μωράκι μας;

Τα νεογέννητα μωράκια δεν έχουν τη δυνατότητα να φυσούν μόνα τους τη μύτη. Κάθε φορά που η βρεφική μυτούλα μπουκώνει, πρέπει οι μανούλες να βοηθήσουν το αγγελούδι τους στην αποκατάσταση της φυσιολογικής αναπνοής. Αυτό μπορούν να το πετύχουν εύκολα με τη βοήθεια του ρινικού αποφρακτήρα.

Χάρη στο μαλακό του ακροφύσιο ανακουφίζει με ήπιο, αποτελεσματικό και γρήγορο τρόπο τη βουλωμένη μυτούλα, απομακρύνοντας την πλεονάζουσα βλέννη.

Απαραίτητο συνοδευτικό τα προστατευτικά φίλτρα μιας χρήσης, τα οποία πρέπει να απορρίπτονται έπειτα από κάθε χρήση, καθώς εκεί συγκεντρώνεται όλη η βλέννη.

Πώς χρησιμοποιούμε το ρινικό σπρέι και τον αποφρακτήρα

Οι περισσότεροι νέοι γονείς, νιώθουν κάπως άβολα τις πρώτες φορές που καλούνται να καθαρίσουν τη μυτούλα του μωρού τους. Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας γιατί τα βήματα είναι απλά και η εξοικείωση έρχεται γρήγορα.

Αφού πρώτα πλύνετε καλά τα χέρια σας, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να αναπνεύσει το μωράκι σας ελεύθερα!

Πρόκειται να χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά τα προϊόντα και έχετε άγχος; Θα θέλατε να δείτε τη διαδικασία στην πράξη πριν την πρώτη εφαρμογή στο μωρό σας; Παρακολουθείστε το αναλυτικό βίντεακι και αποβάλλετε το άγχος σας!