Πυρκαγιά στην Κέρκυρα: Κινδυνεύει να χάσει την όρασή της η μάνα που έσωσε την κόρη της

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθήσαμε την περασμένη Παρασκευή ένα τραγικό συμβάν στην Κέρκυρα, όταν ξέσπασε φωτιά σε σπίτι, στην περιοχή Μαντούκι, από την οποία κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί οι διαμένοντες.

Η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και οι ένοικοι βρέθηκαν σε τέτοια απόγνωση που μια νεαρή μάνα πήδηξε με την 13χρονη κόρη της στο κενό, για να σωθούν. Για την ακρίβεια, η γυναίκα τύλιξε με το σώμα της το παιδί για να το προστατέψει από την πτώση, με αποτέλεσμα να υποστεί εκείνη πολλαπλά κατάγματα και το παιδί να σωθεί χωρίς να τραυματιστεί. Κατέληξαν σε τέντα εστιατορίου και αυτή ήταν που τις προστάτευσε από τα χειρότερα.

Ο δε σύζυγός της εγκλωβίστηκε στο μπαλκόνι από το οποίο κρεμόταν για ώρα και σώθηκε από την παρέμβαση των πυροσβεστών.

Νεώτερες εξελίξεις

Αυτή τη στιγμή η μητέρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας και κινδυνεύει να χάσει την όρασή της. Την ώρα που η μητέρα έπεσε στο έδαφος και παρά τους φρικτούς πόνους που αισθανόταν, ρωτούσε να μάθει αν η κόρη της είναι καλά…

«Η ξαδέρφη μου δεν βλέπει αυτή τη στιγμή. Έχει πάθει σοβαρή ζημιά στα μάτια. Έχει υποστεί πολλά κατάγματα και έχουν δηλητηριαστεί τα πνευμόνια της από τον καπνό» είπε στον Alpha, στενή συγγενής της.

Ο δε 58χρονος σύζυγός της παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ γίνονται συντονισμένες ενέργειες απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Διοίκηση Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, 6η Υγειονομική Περιφέρεια, ΕΚΑΒ, Αυτοδιοίκηση), ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα, μέσω της βάσης του ΕΚΑΒ στο Άκτιο.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ: