Ραντεβού στο Πλανητάριο! Τα πρωινά του σαββατοκύριακου απολαμβάνουμε 3 υπέροχες ψηφιακές προβολές

Κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο υποδέχεται τους μικρούς του φίλους και φίλες με όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις παραστάσεις (η μία αμέσως μετά την άλλη) γεμάτες από περιπέτειες στη Γη και στο Διάστημα!

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα:

Στις 10:30 ξεκινάμε με την αγαπημένη παράσταση: «Lucia: Το μυστικό των Πεφταστεριών».

Στην παράσταση αυτή οι δύο φίλοι συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Διάστημα με το Polaris, το αυτοσχέδιο διαστημόπλοιό τους. Χτυπημένοι από έναν μετεωρίτη, θα προσγειωθούν απότομα στους πρόποδες μίας Προκολομβιανής πυραμίδας και θα συναντήσουν την Λουτσία, ένα κολιμπρί που λατρεύει τα βράχια. Αναρωτιούνται για τα πεφταστέρια και τους μετεωρίτες και γι’ αυτό ταξιδεύουν ως το φεγγάρι και από εκεί έως την ζώνη των αστεροειδών, ώσπου τελικά καταλήγουν στον πυρήνα ενός κομήτη! Με οδηγό τους την υπόθεση, την παρατήρηση και την ανάλυση, βρίσκουν τις απαντήσεις που αναζητούν και επιστρέφουν με ασφάλεια στην Γη! Η παράσταση αυτή απευθύνεται επίσης σε παιδιά 5-9 ετών.

Στις 11:30 «Ο μυστηριώδης κύριος Τιλτ».

Στην παράσταση αυτή δυο αδέλφια, η Άννι και ο Μαξ, προσπαθούν να αναπαραστήσουν σωστά τις εποχές σε μία σχολική εργασία, αλλά κάτι πάει στραβά. Προσπαθώντας να ανακαλύψουν το λάθος, ξεκινούν ένα συναρπαστικό ταξίδι πάνω, κάτω…. κι έξω από την Γη, με ξεναγό ένα ρομπότ: τον μυστηριώδη κύριο Τιλτ. Στο τέλος του ταξιδιού τα δυο αδέλφια θα έχουν καταλάβει το λάθος τους στην σχολική εργασία, και θα έχουν ανακαλύψει την πραγματική αιτία που προκαλεί τις εποχές. Με την βοήθεια του κύριου Τιλτ θα έχουν εντέλει κατανοήσει ότι για να λύσουν ένα πρόβλημα αρκεί κάποιες φορές να βλέπουν τα πράγματα υπό… άλλη γωνία! Η παράσταση αυτή απευθύνεται σε παιδιά 5+.

Στις 12:30 την σκυτάλη παίρνει «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων»,

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στον χρόνο, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στην Γη, αλλά και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους. Παρουσιάζοντας με συνοπτικό τρόπο ορισμένες μόνο από τις πιθανές ερμηνείες της μαζικής εξαφάνισης των δεινοσαύρων, η νέα ψηφιακή παράσταση «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων» εστιάζει και στην επικρατέστερη θεωρία, σύμφωνα με την οποία οι δεινόσαυροι χάθηκαν από προσώπου της Γης εξαιτίας της συντριβής στον πλανήτη μας ενός τεράστιου αστεροειδούς πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια. Μία παράσταση για τους λίγο μεγαλύτερους φίλους μας από 10 ετών και άνω.

Εργαστήρι: Παίζοντας με το φως

Εναλλακτικά, στις 12:30, οι μικροί μας φίλοι ηλικίας 6 έως 12 ετών με επιστημονικές αναζητήσεις, το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΚΕΤ) του Ιδρύματος Ευγενίδου έχει ετοιμάσει ένα εργαστήριο με πειράματα για μικρούς και μεγάλους που θα αλλάξουν… την οπτική σας! Στόχος του εργαστηρίου «Παίζοντας με το φως» είναι τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι και την κατασκευή, να πειραματιστούν με το φως και τις ιδιότητές του αλλά και να ανακαλύψουν τα μυστικά της ανθρώπινης όρασης!

Για περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

Πότε;

Όλα τα Σαββατοκύριακα από 3 Φεβρουαρίου έως 12 Απριλίου .

Αγοράστε ηλεκτρονικά τα εισιτήριά σας πατώντας εδώ.

Τιμές:

Κανονικό 6 €

Μειωμένο 4 €

Ίδρυμα Ευγενίδου