Ριζότο με καρότο και κρεμμύδι

Το ριζότο είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθετε στα παιδιά να τρώνε τα λαχανικά. Πρόκειται για ένα πιάτο σχετικά εύκολο και καθόλου χρονοβόρο, συνδυάζεται με πολλά υλικά και μας δίνει την δυνατότητα να πειραματιστούμε με τη γεύση του. Σήμερα το σερβίρουμε με καρότο και κρεμμύδι.

Υλικά:

2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι αρμπόριο
50 γραμμάρια τριμμένο καρότο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μισό φλιτζάνι άσπρο κρασί
Παρμεζάνα
Μισό φλιτζάνι μαργαρίνη με ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο στη μαργαρίνη με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και όταν το κρασί εξατμιστεί, ρίχνουμε 4 φλιτζάνια τσαγιού βραστό νερό. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να σιγοβράζει. Στο τέλος προσθέτουμε μπόλικη παρμεζάνα και μαργαρίνη.