Σε αυτές τις περιπτώσεις ενεργοποιείται η τηλεκπαίδευση στα σχολεία

Σχ.χρ.2021-22: Είναι οριστικό - Σε αυτές τις περιπτώσεις θα ισχύσει η τηλεκπαίδευση

Οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία και τα μαθήματα συνεχίζονται δια ζώσης μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Υπό το πρίσμα των πολλών κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πολλοί γονείς ρωτούν σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να εφαρμοστεί το καθεστώς τηλεκπαίδευσης ώστε οι μαθητές να μην χάσουν μαθήματα.

Πότε θα εφαρμόζεται τηλεκπαίδευση

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από το Υπουργείο Παιδείας  η τηλεκπαίδευση μπορεί να ενεργοποιηθεί στις περιπτώσεις που για οποιοδήποτε λόγο:

  • τα σχολεία παραμένουν κλειστά, πχ λόγω σεισμού, κατάληψης,
  • Αν σε ένα σχολικό τμήμα αυτό εντοπιστούν ταυτόχρονα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σε παραπάνω από τους μισούς (50%+1) μαθητές του.
  • Για τους μαθητές οι οποίοι έχουν ένα από τα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, τα οποία αναφέρονται στο Παράρτημα Ι του πρωτοκόλλου «Μέτρα προστασίας και πρόληψης διασποράς του ιού SARS- CoV-2 στις σχολικές μονάδες» και συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα

Κεραμέως: "Προτεραιότητα να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά" - Τέλος στο 50+1;

Κεραμέως: Πάντα διαθέσιμη η τηλεκπαίδευση στα σχολεία

Σε χθεσινές της δηλώσεις η υπουργός Παιδείας Nίκη Κεραμέως ερωτηθείσα για την τηλεκπαίδευση απάντησε ότι  υπογράμμισε πως «η τηλεκπαίδευση γίνεται ήδη οποτεδήποτε ένα τμήμα πρέπει να αναστείλει την λειτουργία του. Είχε γίνει στο παρελθόν, ίσως να ξαναγίνει (σημ: λόγω κορωνοϊού) ή στην Φλώρινα που έγινε ο σεισμός άμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τηλεκπαίδευση. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση».

Διαβάστε επίσης:

Κεραμέως: “Αν δεν άνοιγαν τα σχολεία δεν θα εντοπίζαμε τα κρούσματα” – Η τηλεκπαίδευση πάντα διαθέσιμη

Θρήνος στο Ηράκλειο: “‘Έφυγε” από κορωνοϊό καθηγητής Γυμνασίου και μπαμπάς 4 παιδιών

Κακοκαιρία Διομήδης: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου