Σε αυτή την πλατφόρμα μπορείς να πεις τις ιδέες σου για το σχολείο στην Νίκη Κεραμέως και να τις δεις να γίνονται πράξη

Η καλή είδηση της ημέρας έρχεται από το Υπουργείο Παιδείας όπου με πρωτοβουλία της υπουργού, Νίκης Κεραμέως, ενεργοποιήθηκε η ψηφιακή πλατφόρμα «Πες την ιδέα σου!» όπου μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν να την επισκέπτονται και να καταθέτουν online τις προτάσεις και τις ιδέες τους για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος καθώς και για δράσεις που θα ήθελαν να φιλοξενηθούν στα σχολεία.

Το φιλόδοξο διαδραστικό project που θα δώσει νέα πνοή στο σχολείο

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο ανανέωσης του σχολείου και του εκπαιδευτικού συστήματος που εντάσσεται στην προσπάθεια αναβάθμισης που επιχειρείται από πλευράς Υπουργείου.  Από τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα τεθούν σε εφαρμογή μια σειρά από δράσεις με στόχο  ένα σχολείο πολλαπλών γνώσεων, δεξιοτήτων και προοπτικών για όλους. Εντάσσονται τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια όλης της χώρας, με θεματικές όπως ρομποτική, επιχειρηματικότητα, σεξουαλική αγωγή, προστασία του περιβάλλοντος, οδική ασφάλεια, σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Οι θεματικές στις οποίες καλούνται οι πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους αφορούν το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο, την Επαγγελματική Εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο, τη Διά Βίου Μάθηση, την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, κάθε πτυχή της εκπαίδευσης.

Επισκεφθείτε την πλατφόρμα και υποβάλλετε την ιδέα σας στο σύνδεσμο dialogos.metiniki.gr.

Οι δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως

Η κα Κεραμέως δήλωσε: «Η αναβάθμιση της παιδείας είναι προϋπόθεση για να έχουν τα παιδιά μας το μέλλον που κάθε ένα ονειρεύεται. Είτε είστε μαθητές, είτε είστε εκπαιδευτικοί, είτε είστε γονείς, είτε απλά ενδιαφέρεστε για το μέλλον της παιδείας στη χώρα μας, αναμένουμε τις προτάσεις σας.

Ξέρω ότι υπάρχει πλούτος ιδεών στην κοινωνία μας, τις βλέπω, τις ακούω σε κάθε επίσκεψή μου σε κάθε σχολείο της χώρας μας, στις συζητήσεις μου με τους εκπαιδευτικούς μας σε όλη την Ελλάδα, στην επαφή μου με τους μαθητές μας. Γι’ αυτό και δημιουργήσαμε αυτό το νέο κανάλι άμεσης επαφής και διαλόγου. Μοιραστείτε μαζί μας τη σκέψη σας.

Δεσμεύομαι ότι κάθε άποψη θα ακουστεί, κάθε ιδέα θα αξιολογηθεί. Γιατί η πιο αποτελεσματική εκπαιδευτική πολιτική είναι αυτή που διαμορφώνουμε μαζί, μέσα από το διάλογο.»