Σεισμός 5.8 Ρίχτερ στην Κρήτη: Κλειστά 28 και 29 Σεπτεμβρίου τα σχολεία στο Ηράκλειο και το Οροπέδιο Λασιθίου

Σεισμός 5.8 Ρίχτερ στην Κρήτη: Κλειστά 28 και 29 Σεπτεμβρίου τα σχολεία στο Ηράκλειο

Κλειστά θα είναι αύριο και μεθαύριο (28 και 29 Σεπτεμβρίου) τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι μετά τον σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Έφη Κουτεντάκη. Επίσης τέθηκε άμεσα η απόφαση ελέγχου της στατικότητας των σχολικών κτιρίων λόγω και των συνεχών μετασεισμών που σημειώνονται στο νομό Ηρακλείου.

Κλειστά τα σχολεία και στο Οροπέδιο Λασιθίου

Την διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 28-9-2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των Κοινοτήτων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) καθώς και του ΝΠΔΔ “Παιδικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου” λόγω εκτάκτων συνθηκών έπειτα από την εκδήλωση ισχυρού σεισμού 5,8 ρίχτερ και έντονων μετασεισμικών δονήσεων με επίκεντρο την περιοχή του όμορου και γειτονικού Δήμου Μινώα Πεδιάδας, στα πλαίσια του σχεδίου “ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ” της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης αποφάσισε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Κλειστά τα σχολεία και στον Άγιο Νικόλαο

Ανεστάλη για σήμερα (28/9), η λειτουργία  Δημοτικών και ιδιωτικών Σταθμών καθώς και των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Αγίου Νικολάου, λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας των τελευταίων ωρών. Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, μετά από εισήγηση των Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής εκπαίδευσης Λασιθίου, ο Δήμος με απόφαση του 919992/28-09-2021, προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων, ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία και να υπάρξει έγκαιρη πρόληψη από ενδεχόμενη εκκένωση των σχολικών κτιρίων σε περίπτωση μετασεισμού, σημειώνοντας ότι δεν έχουν υπάρξει ζητήματα με την στατικότητα των κτιρίων.

Κλειστά και στην Ιεράπετρα

Κλειστά θα είναι σήμερα Τρίτη όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ιεράπετρα με απόφαση του δημάρχου Θεοδόση Καλαντζάκη, λόγω της έντονης μετασεισμικής ακολουθίας. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: “Ύστερα από τον μεγάλο χθεσινό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Κρήτη και μετά τους συνεχείς μετασεισμούς που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και που κορυφώθηκαν με τον πρωινό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δήμου Ιεράπετρας, αποφασίσαμε με τη με αρ.1887/28.09.2021 απόφαση το κλείσιμο των σχολικών μονάδων τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για σήμερα, Τρίτη 28.09.2021. Εφιστώ την προσοχή στους πολίτες τους οποίους και καλώ, ιδιαίτερα για το προσεχές διάστημα, να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας”

Κλειστά και τα φροντιστήρια

Από αύριο (29/9) επαναλειτουργούν τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης όπως αποφασίστηκε από το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ν.Ηρακλείου “Πλάτων“, κατόπιν συζήτησης με τα περισσότερα φροντιστήρια του νομού.

Τέθηκαν τρεις προτάσεις:

  • Άμεσο άνοιγμα των Φροντιστηρίων από σήμερα.
  • Διαδικτυακά μαθήματα σήμερα Τρίτη 28/09 και από αύριο Τετάρτη 29/09 δια ζώσης εφόσον δεν υπάρξει κάτι απρόοπτο .
  • Κλειστά και σήμερα Τρίτη 28/09 και από αύριο δια ζώσης εφόσον δεν υπάρξει κάτι απρόοπτο . Τα μαθήματα της Δευτέρας και Τρίτης θα  αναπληρωθούν μέσα στο άμεσο μέλλον με ευθύνη των Φροντιστηριακών μονάδων.

Κατά πλειοψηφία επικράτησε η τρίτη άποψη την οποία ο Σύνδεσμος καλεί τους φροντιστηριούχους να σεβαστούν, θεωρώντας ότι η ασφάλεια των μαθητών και των εργαζομένων προέχει στην παρούσα φάση.

Το αλαλούμ με την τηλεκπαίδευση καλά κρατεί

Ξεκίνησε ο Γ’ κύκλος «Ψηφιακής Μέριμνας» - Πώς θα αποκτήσει το παιδί σας δωρεάν υπολογιστή για τηλεκπαίδευση

Εκτός από την αναστάτωση που προκλήθηκε από το σεισμό γονείς και μαθητές είναι σε αναβρασμό τις τελευταίες ώρες καθώς  δέχονται μηνύματα από τα σχολεία τους που τους ενημερώνουν ότι την Τρίτη και την Τετάρτη θα ακολουθηθεί η λύση της τηλεκπαίδευσης αναφέρει το cretalive.gr.  Το αλαλούμ προκλήθηκε από την πρώτη στιγμή, όταν έγινε γνωστό ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για τις επόμενες δύο ημέρες.

Οι διευθύνεις δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου ανέφεραν πως τα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως. Αμέσως, οι εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς αντέδρασαν, ωστόσο σε κάποιες σχολικές μονάδες οι υπολογιστές θα λειτουργήσουν!

Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου οι καθηγητές επιλέγουν να μην μπουν σε αυτή τη διαδικασία, αφού γνωρίζουν πως οι μαθητές τους αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα. Όπως και να έχει, πολλοί είναι οι μαθητές που αναμένεται να απέχουν από την τηλεκπαίδευση.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη: Κλείνουν μέχρι νεωτέρας τα σχολεία

“Φαντάσου τη ζωή σαν ένα παιχνίδι με 5 μπάλες”: Ο CEO της Google σε μία ομιλία για όλους τους γονείς!

Έκκληση για αίμα για τον 14χρονο Ιωάννη από την Πάτμο που νοσηλεύεται στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Οι Ρομά που… έκαναν τους γονείς της μικρής Μαρίας καταδικάστηκαν και γι’ άλλη παράνομη υιοθεσία!