Σεμινάριο Infokids.gr στην Πάτρα: “Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση – Πώς θα προστατέψετε τα παιδιά σας” (18/3)

Σεμινάριο Infokids.gr στην Πάτρα: “Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση – Πώς θα προστατέψετε τα παιδιά σας” (18/3)

Το να ξεκινήσει κανείς με το παιδί του μια σοβαρή συζήτηση σχετικά με το πώς πρέπει να προφυλάσσεται από σεξουαλικές επιθέσεις μπορεί για κάποιους γονείς να είναι άβολο και αγχωτικό. Κρίνοντας από την σκληρή επικαιρότητα, ωστόσο, φαίνεται πως αποτελεί μια απαραίτητη διαδικασία, την οποία θα πρέπει να αναλάβουν οι άνθρωποι που το παιδί εμπιστεύεται περισσότερο από κάθε άλλον -οι γονείς και οι κηδεμόνες. Πώς μπορούμε, όμως, να είμαστε βέβαιοι πως θα πούμε τα σωστά λόγια στο παιδί μας, χωρίς να το τρομάξουμε, και πως πραγματικά θα πιάσουν τόπο αν τυχόν βρεθεί σε μία τόσο δύσκολη ή και επικίνδυνη θέση;

Το εξαιρετικά επιτυχημένο σεμινάριο “Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση – Πώς θα προστατέψετε τα παιδιά σας”, το οποίο οι γονείς-αναγνώστες του Infokids.gr είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον περασμένο Δεκέμβριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, θα επαναληφθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, ώρα 12:00-14:00 στην Πάτρα, στην Αίθουσα Αλέκα Σιούλη Παμπελοποννησιακού Σταδίου.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ.

Καλεσμένοι του Infokids.gr και ομιλητές του σεμιναρίου θα είναι οι:

Η κ. Σία Κακαρούμπα, Κοινωνική Λειτουργός, MSc Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, Δ/νση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γεώργιος Καλλιακμάνης, ο οποίος θα περιγράψει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος και πώς αυτό αντιμετωπίζεται σήμερα από την ΕΛ. ΑΣ.

Η κ. Χρυσαυγή Ατσιδάκου Τζόρβα, συμβολαιογραφος, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια και επικεφαλής της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στη Νέα Δημοκρατία, η οποία θα καταθέσει τις νομικές προεκτάσεις του ζητήματος και πώς αυτό αντιμετωπίζεται σε κρατικό επίπεδο.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Τάκης Πετρόπουλος, αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων.

Πώς θα συμμετέχω στο σεμινάριο

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Απαιτείται ωστόσο να συμπληρώσετε αυτή τη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Συμπληρώνοντάς την έχετε εγγραφεί επιτυχώς και δεν θα λάβετε άλλο email επιβεβαίωσης από εμάς.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική Χορηγία της παιδικής κατασκήνωσης Green Camp

H παιδική κατασκήνωση GREEN CAMP ιδρύθηκε το 1995 στα Λεχαινά Ηλείας. Ο λόγος για μία σύγχρονη παιδική εξοχή, με πρότυπο κατασκηνωτικό πρόγραμμα και μάλιστα σε ένα περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα, με μοναδικές αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους διαμονής.

Στις σύγχρονες αυτές εγκαταστάσεις του GREEN CAMP οι κατασκηνωτές έχουν την ευκαιρία να περάσουν ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές επιλέγοντας ανάμεσα σε πολλές αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Προτεραιότητα των υπευθύνων στο έργο αυτό είναι η ασφάλεια των παιδιών. Ωστόσο, όλοι οι μικροί κατασκηνωτές που θα βρεθούν έχουν να λένε για την αγάπη με την οποία περιβάλλονται και για το πόσο η κατασκήνωση βοηθά στην ανάπτυξη της προσωπικότητας τους μέσα από την ομαδική ζωή, την άθληση και την ψυχαγωγία.

Εξειδικευμένοι συνεργάτες όπως προπονητές, αθλητές, ναυαγοσώστες, ανιματέρ κ.ά. πλαισιώνουν το πρόγραμμα της κατασκήνωσης, ώστε να λάβουν τα παιδιά μεγαλύτερη ποικιλία ερεθισμάτων και εμπειριών.

Μέσα από όλα αυτά το παιδί έχει την ευκαιρία να παίξει, να αποβάλει το άγχος και την κούραση από το βαρύ πρόγραμμα του χειμώνα, να κάνει νέους φίλους, να εκφραστεί και να καλλιεργήσει ιδιαίτερα ταλέντα του.

Στον χώρο της κατασκήνωσης λειτουργεί πλήρες ιατρείο-αναρρωτήριο με ιατρό και νοσοκόμα σε 24ωρη βάση και επίσης διατίθεται ιδιόκτητο ασθενοφόρο για τα επείγοντα περιστατικά.

Μάθετε περισσότερα για την παιδική κατασκήνωση Green Camp στην ιστοσελίδα και στη σελίδα στο Facebook.

Τηλεφωνα για πληροφορίες 210 2430249 και 210 2433123.